fbpx

Nihče ne ostane ravnodušen: Keanu Reeves ima zate citate, ki ti bodo odprli oči

Nihče ne ostane ravnodušen: Keanu Reeves ima zate citate, ki ti bodo odprli oči

Keanu Reeves po svetu ni poznan le kot vrhunski igralec, pač pa tudi kot izjemna oseba. Kako tudi ne, ko pa s svojo toplino in preprostostjo očara vsakogar, ki ga sreča.

Kanadski igralec Keanu Reeves v zadnjih letih blesti v vlogi Johna Wicka, filmskim navdušencem pa se je v srce vtisnil že kot Neo v filmu Matrica. Javnost prav tako navdušuje s svojim nič kaj zvezdniškim obnašanjem.

Reeves se je v preteklosti moral soočiti s številnimi težavami, ki so ga nedvomno naredile močnejšega. Oče ga je zapustil že, ko je bil star 3 leta, njegovi sestri pa so diagnosticirali levkemijo. Ob tem je izgubil še nerojenega otroka, kmalu zatem pa je njegova žena Jennifer Syme umrla v prometni nesreči.

Medije vsake toliko preplavijo zgodbe, ki dokazujejo, kako velik človek je. Med drugim je poznan po tem, da pogosto pomaga ljudem v stiski in uporablja javni prevoz, med fotografiranjem z dekleti pa se ne dotika njihovih teles. Pred leti je ustanovil sklad za boj proti raku, v dobrodelne namene pa denar sicer vedno daruje anonimno.

Ker smo prepričani, da vas je igralčev altruizem posebej navdušil in vam je lahko v zgled, smo za vas zbrali 20 citatov Keanuja Reevesa, ob katerih ne boste mogli ostati ravnodušni.

Keanu Reeves ima zate citate, ki ti bodo odprli oči:

1. “Če žensko nasmejiš, boš videl najlepšo stvar na svetu.” (“If you can make a woman laugh, you’re seeing the most beautiful thing on God’s Earth.”)

2. “Vsaka težava v tvojem življenju te je izoblikovala v osebo, kakršna si danes. Bodi hvaležen za težke čase, saj te ti lahko naredijo le močnejšega.” (“Every struggle in your life has shaped you into the person you are today. Be thankful for the hard times, they can only make you stronger.”)

3. “Verjamem v ljubezen na prvi pogled. Ljudje si želimo doživeti občutek povezanosti, kasneje pa tudi nekatere težave.” (“I believe in love at first sight. You want that connection, and then you want some problems.”)

4. “Jutrišnji dan ti ni zagotovljen, zato živi danes!” (“Tomorrow isn’t guaranteed, so live today!”)

5. “Žalost spreminja obliko, a ji ni nikoli konca.” (“Grief changes shape but it never ends.”)

6. “Smisel umetnosti je iskati dobro v ljudeh in narediti svet bolj sočuten.” (“Art is about trying to find the good in people and making the world a more compassionate place.”)

7. “Zaljubiti se in imeti razmerje sta 2 različni stvari.” (“Falling in love and having a relationship are 2 different things.”)

8. “Vzgojen sem bil na način, da je potrebno z ljudmi ravnati tako, kot bi si želel, da z mano ravnajo drugi. Temu se reče spoštovanje.” (“I was also raised to treat people exactly how I would like to be treated by others. It’s called respect.”)

9. “Multikultura je resnična kultura sveta – popolna rasa ne obstaja.” (“Multi-culture is the real culture of the world — a pure race doesn’t exist.”)

10. “Dejstvo, da je prihodnost v tvojih rokah, ti daje moč.” (“It is incredibly empowering to know that your future is in your hands.”)

11. “Jej slastno hrano. Sprehajaj se ob sončnem zahodu. Skoči v morje.” (“Eat the delicious food. Walk in the sunshine. Jump in the ocean.”)

12. “Dober zmenek je, ko sta nad družbo drug drugega navdušena in vse na svetu naenkrat postane dobro.” (“A good date is when you are intoxicated with each other’s company and everything becomes good in the world.”)

13. “Ko se ne počutim svobodnega in ne morem narediti tega, kar hočem, se uprem.” (“When I don’t feel free and can’t do what I want, I just react. I go against it.”)

14. “Vsake toliko se poskusite zmotiti in svojemu egu boste naredili uslugo.” (“Try to be wrong once in a while, it’ll do your ego good.”)

15. “Če vam je kdo okrutno zlomil srce in imate še vedno pogum, da ste nežni do drugih živih bitij, ste baraba z angelskim srcem.” (“If you have been brutally broken, but still have the courage to be gentle to other living beings, then you’re a badass with the heart of an angel.”)

16. “Katere vrste žensk so mi pri srcu? Vse so angeli.” (“What sort of girls do I like? — They are all angels.”)

17. “Živeti brez ljubezni, ne da bi jo izkusili in jo predajali, je zelo huda kazen.” (“Living without love, without experiencing it or being able to give it, is a pretty strong punishment.”)

18. “Vsak dan se zahvalim Zemlji in nebu za vse priložnosti, ki sem jih imel.” (“I thank the earth and the sky every day for the opportunities I’ve had.”)

19. “Brezupna ljubezen je zabavna. Nevarna, ampak zabavna.” (“It’s fun to be hopelessly in love. It’s dangerous, but it’s fun.”)

20. “Oseba, ki mi je preprečevala srečo, sem bil jaz.” (“The person who was holding me back from my happiness was me.”)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!