fbpx
Foto: Karantanija Cinemas

Kino: filmske uspešnice, ki prihajajo v kino maja in junija 2022

Ljubitelji dobrih filmov se lahko razveselite: v prihodnjih dveh mesecih v kinematografih filmskih uspešnic ne bo manjkalo. Ogledali si boste lahko dolgo pričakovana nadaljevanja filmskih klasikov, pa tudi shrhljivke, ki vam bodo brez dvoma pognale strah v kosti. Za vas smo pripravili seznam filmov, ki maja in junija prihajajo v slovenska kina.

1. Ena sekunda (Yi Miao Zhong)

Drama Ena sekunda, ki je v kinematografih na voljo od 5. maja, spremlja nenavadno zgodbo obsojenca. Le-ta se na oddaljeni kmetiji na severozahodu Kitajske spopritelji z brezdomko, ki ima le en cilj: ukrasti skrivnostni filmski kolut. Prav ta filmski kolut sprva razdvaja njuna načrta, nato pa postane osnova za njuno nepričakovano prijateljstvo.
Film je režiral Zhang Yimou, v glavnih vlogah pa nastopajo Zhang Yi, Fan Wei in Liu Haocun.

2. Požigalka (Firestarter)

Film Požigalka je nova adaptacija knjige mojstra grozljivk Stephena Kinga. Srhljivka pripoveduje zgodbo o deklici z izjemnimi pirokinetičnimi močmi, ki se trudi sebe in svojo družino zaščititi pred zlobnimi silami.
Film je režiral Keith Thomas, v glavnih vlogah pa boste lahko občudovali znane igralce, kot so Zac Efron, Sydney Lemmon, Ryan Kiera Armstrong in Michael Greyeyes. Grozljivka v kinematografe prihaja 12. maja.

3. Polje strahu (Escape the field)

Ljubitelji grozljivk se lahko razveselite tudi filma Polje strahu. Ta srhljivka razkriva zgodbo šestih neznancev, ki se prebudijo ujeti v neskončnem koruznem polju in odkrijejo, da jih lovi nekaj skrivnostnega in strašnega.
Film je režiral Emerson Moore, v glavnih vlogah pa nastopajo Jordan Claire Robbins, Theo Rossi, Tahirah Sharif in Shane West. Polje strahu bo v kinu na voljo od 19. maja.

4. Top Gun: Maverick

Pa je končno tukaj: oboževalci popularne filmske franšize Top Gun si boste kmalu lahko ogledali težko pričakovano nadaljevanje Top Gun: Maverick. Zgodba se prične, ko se Pete “Maverick” Mitchell po več kot tridesetih letih dela kot letalec mornarice vrne v elitno vojaško letalsko šolo. Njegova naloga je usposabljanje diplomantov Top Guna, pred katerimi je specializirana misija, kakršne ni videl še noben pilot.
Film je režiral Joseph Kosinski, v njem pa igrajo Tom Cruise, Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm in Val Kilmer. Ogledate si ga lahko od 26. maja naprej.

5. Zadnjič videna živa (Last seen alive)

Grozljivka, ki v kina prihaja 2. junija, obljublja napetost, akcijo in nepopisen strah. Film Zadnjič videna živa pripoveduje zgodbo o moškemu, ki obupan išče svojo ženo, po tem ko je na bencinski črpalki kar naenkrat izginila. Med iskanjem beži pred oblastmi in, ker mu ne preostane nič drugega, zakon vzame v svoje roke.
V filmu nastopajo Gerard Butler, Jaimie Alexander, Russell Hornsby in Ethan Embry.

6. Jurski svet: Prevlada (Jurassic world: Domination)

Jurski svet se uvršča med tiste filme, ki jih poznamo prav vsi. In prav letošnje leto nam bo postreglo z epskim zaključkom te filmske uspešnice: 9. junija namreč v kina prihaja Jurski svet: Prevlada. Zgodba se prične 4 leta po uničenju otoka Isla Nubar, prikaže pa svet, v katerem dinozavri živijo v sožitju z ljudmi po vsem svetu. Pa se bo to krhko ravnovesje ohranilo?
Film je režiral Colin Trevorrow, v njem pa nastopajo Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum in Sam Neill.

7. Črni telefon (The black phone)

Ne, grozljivk še ni konec. Od 23. junija naprej si boste lahko ogledali tudi srhljiv film Črni telefon, v katerem skrivnostni morilec ugrabi fanta in ga zapre v zvočno izolirano klet. Tam fant kljub izklopljenemu telefonu prične prejemati klice morilčevih prejšnjih žrtev, ob tem pa poskuša ugotoviti, kako bi lahko zbežal.
Film je režiral Scott Derrickson, v glavnih vlogah pa nastopata Ethan Hawke in Mason Thames.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!