fbpx

Klubska mizica, za katero boste (dobesedno) pokurili gore denarja!

Klubska mizica z gorečimi evri.

Imate preveč denarja? Ne veste, kam z njim? Morda pa vas lahko greje kot nekoč družino Pabla Escobarja. Nenavadna klubska mizica je delo barcelonskega Amarist Studia in Alejandra Mongeja in je zadnji doprinos k njihovi seriji umetniških del Too Much?, ki razgaljajo ranljivosti denarja in njegovo resnično vrednost. Steklena mizica, ki za ohišjem hrani gorečo piramido 50-evrskih bankovcev, s pomočjo plamena na vrhu ustvarja iluzijo, da denar dejansko gori.

Amarist Studio je v svojo umetniško serijo Too Much? skupaj z Alejandrom Mongejem dodal še stekleno klubsko mizico s plamenom na sredi. Sedi na betonski konstrukciji, pod steklom pa se skrivajo šopi petdesetevrskih bankovcev, zamrznjeni v trenutku, ko so se vžgali, vse skupaj pa zaključi resnični ogenj na vrhu ‘denarne piramide’.

PREBERITE ŠE: Ozzio Newood: klubska mizica, ki postane jedilna miza za 10!

Če kdo, potem bi si nesramno bogat šejki lahko privoščili denar kot gorivo.
Če kdo, potem bi si nesramno bogat šejki lahko privoščili denar kot gorivo.

Vse skupaj je zgolj iluzija, saj je razen plamena ostalo zgolj imitacija iz smole, barve in papirja. Ne le denar in pepel, pač pa tudi betonska plošča. Umetnina navduši in da hkrati misliti, po besedah snovalcev pa so bile reakcije ljudi z različnim kulturnim ozadjem na mizo povsem različne. Ta se je predstavila na dnevih oblikovanja Design Days Dubai 2016, vodilnem sejmu na Bližnjem vzhodu in v južni Aziji, posvečenem omejeni in zbirateljski seriji pohištva.

Galerija – klubska mizica z grelnikom na 50-evrske bankovce:

Dodatne Informacije

Več informacij:
amarist.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.