fbpx

Kmetija Tešnak: doživite pravo življenje na kmetiji

Foto: booking.com

Med grički, hribi in travniki, v čudoviti naravi Poljanske doline, najdete Kmetijo Tešnak, kjer obujajo tudi stara gospodinjska dela kmečkih žena.

V Gorenji vasi, le nekaj minut iz Škofje Loke, se nahaja čudovito obnovljena kmetija Tešnak, katere filozofija sloni na zakonitostih starodavnih vedenj in celovitosti človeškega bivanja. V goste vabi tako ljubitelje narave, ki lahko umirijo misli ob žuborenju bližnjega potoka, kot tudi navdušene športnike. Tem namreč okolica nudi kopico možnosti za gibanje, od smučanja na bližnjih smučiščih, do pohodništva, kolesarjenja, pa tudi tenis igrišč.

V sklopu namestitve se nahaja osem polno opremljenih apartmajev in sob, v katerih boste zaman iskali televizor. Vizija kmetije Tešnak je namreč v tem, da se med oddihom ponovno povežete sami s seboj, kar je ob motečih signalih in hrupu televizorja nemogoče. Sobe in apartmaji so ustvarjeni tako za posameznike, kot tudi pare in družine, sploh otroci bodo navdušeni nad počitnicami v objemu neokrnjene narave.

V več kot 200 let stari domačiji, ki so jo lastniki skrbno obnovili, najete tudi nadvse zanimiv program dejavnosti. Raznolika doživetja na kmetiji namreč obujajo skorajda pozabljene dejavnosti kmečkih gospodinj, tako se lahko lotite peke kruha, izdelave naravnih krem, polstenja ali kvačkanja. Gostom nudijo tudi možnost shranjevanja smučarske opreme, izposodite si lahko tudi kolesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!