fbpx

Knjige iz otroštva, ki jih morate prebrati še enkrat

Otroške knjige, ki bi jih morali prebrati kot odrasli!

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Nekateri uživajo svoj letni dopust, medtem ko drugi še odštevajo dneve, ko se bo začel tudi njihov. In ker je ta čas namenjen počitku in sprostitvi, je prav, da takrat preberemo tudi kakšno knjigo več, za katero med letom ni bilo časa.

Poletne počitnice že od nekdaj slovijo kot najprimernejši čas za branje. Zato je zdaj pravi čas, da se spomnite svoje najljubše knjige iz otroštva  in jo ponovno preberete, saj vam bo le-ta morda dala drugačen pogled nanjo, kot ko ste jo brali pred mnogimi leti. Morda boste v sebi našli tisto iskro otroštva, ki vam bo polepšala dan.

Antoine de Saint-Exupery: Mali princ

Foto: amazon.de

Ena najbolj branih in najlepših zgodb v svetovni književnosti. Mali princ pride na Zemljo z oddaljenega planeta, da bi ljudem odprl oči za lepoto, ki je zaslepljeni od strasti in napak ne vidijo. Najlepše sporočilo knjige je misel o “gledanju s srcem”.

George Orwell: Živalska farma

Foto: amazon.de

V politični satiri Živalska farma je Orwell človeške lastnosti uspešno posodil živalim in na odličen način prikazal, kaj se zgodi, ko človek/prašič dobi oblast v svoje roke. Nekateri pravijo, da je pisatelj v romanu alegorično prikazal kvarjenje in propad socialističnih idej v času vladavine stalinizma v Rusiji, čeprav je avtor zanikal, da naj bi se roman nanašal na stalinizem. Revolucija na kmetiji se začne pod vodstvom prašičev, ki so najinteligentnejši med živalmi. Živali pod njihovim vodstvom izženejo svojega lastnika – človeka, saj imajo dovolj njegovega izkoriščanja. Graščinska farma se preimenuje v Živalsko farmo in začne delovati po principu animalizma oziroma bratstva med vsemi živalmi.

Lewis Carroll: Alica v čudežni deželi

Foto: amazon.de

Je roman angleškega avtorja Lewisa Carrolla iz leta 1865. Pripoveduje o deklici Alice, ki pade skozi zajčjo luknjo v podzemni domišljijski svet, naseljen s svojstvenimi antropomorfnimi bitji. Velja za enega najboljših primerov žanra literarne fantastike.

Mark Twin: Dogodivščine Huckleberryja Finna

Foto: amazon.de

Tom Sawyer in Huckleberry Finn sta postala dva od velikih svetovnih arhetipov otroštva. Zgodba romana Prigode Huckleberryja Finna, ki je izšel leta 1884, je postavljena v mestece ob reki Misissipi, v petdeseta leta devetnajstega stoletja, po mehiški vojni in pred ameriško državljansko vojno – se pravi v čas, preden je predsednik Abraham Lincoln z razglasom osvobodil ameriške sužnje.

Nakup knjige brez DDV-ja na Amazon Business

Slovenske pravne osebe, zavezanci za DDV, lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja (davka na dodano vrednost). Registrirajte vaše podjetje na Amazon.de kot poslovni uporabnik in že danes nakupujte brez DDV-ja!
REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!