fbpx

Ko je resničnost boljša od Photosopa: pravljične fotografije Kapadokije v Turčiji

Kapadokija je nedvomno ena od najbolj čarobnih pokrajin na svetu. Gre za turško regijo, polno izjemnih, pravljičnih naravnih znamenitosti, kjer so še posebej priljubljeni poleti z baloni. Tukaj so pravljične fotografije Kapadokije, ob katerih smo ostali brez besed. To je resničnost, boljša od vsakega Photoshopa.

Kapadokija je zgodovinska regija v osrednji Mali Aziji, danes pa je večina leži v turški provinci Nevşehir. Tla Kapadokije so zgrajena večinoma iz vulkanoklastične kamnine, sklade te kamnine pa je erozija preoblikovala v stotine nenavadnih stožcev in stolpov, podobnih minaretom. Vanje so prebivalci Kapadokije v preteklosti vklesali hiše, cerkve in samostane.

PREBERITE ŠE: Lonely Planet izbral top destinacije za 2017

To je pravljična Kapadokija.
To je pravljična Kapadokija.

Ime Kapadokija se je v krščanskih virih uporabljalo skozi celo zgodovino in se še vedno pogosto uporablja, predvsem v mednarodnem turizmu, ker opredeljuje regijo z izjemnimi naravnimi znamenitostmi, predvsem s pravljičnimi dimniki in edinstveno zgodovinsko in kulturno dediščino. In kako zares čarobna je Kapadokija, dokazujejo tudi te fotografije. Ob njih smo ostali brez besed. To je resničnost, boljša od vsakega Photoshopa.

Galerija – pravljična Kapadokija v Turčiji

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!