fbpx

Ko junk food sreča klasično umetnost

Če gre h klasični umetnosti kakršnakoli hrana, potem je to le tista najbolj izbrana in še to v majhnih količinah na otvoritvi kakšne prominentne razstave. Klasična umetnost in junk food? Le na fotografijah Nemke Rebecce Rütten!

Če se v 21. stoletju znajdemo v mestu, ki nima ne McDonald’sa, ne Subwaya ali Burger Kinga, potem vemo, da smo nekje daleč bogu za hrbtom. ‘’Junk food’’ nas obdaja na vsakem koraku in še huje – pri skoraj vsakem ugrizu. Ni čudno torej, da se je znašel tudi v kombinaciji s klasično umetnostjo.

PREBERITE ŠE: Moderni vintage kolaži Eugenie Loli

Nemška fotografinja in umetnica Rebecca Rütten si je s serijo fotografij Contemporary Pieces z rosnimi triindvajsetimi leti zamislila provokativno kombinacijo novodobne hitre prehrane in klasične umetnosti. Tihožitja nas svojim temnim ozadjem takoj spomnijo na tiste najbolj klasične, kot jih je slikal Caravaggio, le da so namesto sadja v platnenih košarah v vsej svoji mastnosti pred nas postavljene tipične ocvrte dobrote iz McDonald’sa ali pa kitajska hrana v ‘’to-go’’ embalaži. Ob pogledu na takšno kombinacijo se seveda nasmejimo – hkrati pa se že v naslednji sekundi zamislimo nad žalostnim dejstvom, da je na naših jedilnikih pomfri pogosteje kot pa sveža jabolka.

Fotografije Rebecce Rütten, na katerih junk food sreča klasično umetnost, si oglejte v naši galeriji!

Dodatne Informacije

Več informacij:
rebeccaruetten.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!