fbpx

Ko se bojite prihodnosti, se spomnite, da je sedanjost pomembnejša!

"Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek." - Buda

Ko se bojite svoje prihodnosti, se spomnite, da ne morete vedeti, kaj se vam bo zgodilo jutri. Nikoli ne morete napovedati korakov, dogajanja, ne morete biti stoodstotno prepričani, da se boste pravilno odločili, zato morate slediti svojemu srcu. Izbrati morate pot, ki vas bo najbolj osrečila, saj pot, za katero verjamete, da je najvarnejša, morda sploh ne bo varna. Poslušate svojo intuicijo.

Ko se bojite svoje prihodnosti, se opomnite, da je edino, na kar lahko vplivate, vaša sedanjost. Danes lahko sprejmete odlične odločitve, da boste povečali vaše možnosti za uspešnejši jutri.

Da boste dosegli cilje, začnite z majhnimi koraki, morda se vam pol ure na dan ne zdi veliko, ampak ves trud, ki ga vložite v svoje cilje, se bo sešteval. Slej kot prej se bodo pokazali rezultati. Ostati morate dosledni.

V tisto, kar želite doseči, morate vložiti svoje srce in dušo. Ne morete kar naprej odlašati. Ne morete čakati do jutri, da začnete s tem, s čimer bi morali začeti že včeraj.

Ne odlašaj na jutri, kar lahko storiš danes.
Ne odlašaj na jutri, kar lahko storiš danes.

Ko se bojite svoje prihodnosti, si oglejte svojo preteklost. Naredili ste napake, vendar ste preživeli. Izgubili ste ljudi, vendar ste preživeli. Vsako stvar, skozi katero ste bili v preteklosti, ste preživeli in imate tisto, kar je potrebno, da zdržite, da preživite tudi jutri. Po vsem, kar ste doživeli do tega trenutka, bi se morali počutiti gotovi vase,  da boste tudi v prihodnosti preživeli vse, kar vam bo življenje poslalo na pot.

Seveda, ne bi smeli predpostavljati najslabšega. Nikoli. Ne bojte se, kaj vse vas čaka za vogalom, morda je tam nekaj čudovitega. Nekaj, kar vas bo usmerilo proti nečemu lepemu, zato morate iti naprej. Nikoli se smete odnehati.

Ko se bojite svoje prihodnosti, se spomnite, da niste edini s takšnimi skrbmi. Vsi se soočajo s tem, tudi tisti, za katere se zdi, da vedo vse, da so “popolni”, imajo trenutke, ko se sprašujejo, ali so na pravi poti. Nihče ni tako popoln, kakor se predstavlja na družbenih omrežjih.

Ne primerjajte se z njimi. Njihova pot ni vaša pot. Ko se bojite svoje prihodnosti, je pomembno, da načrtujete, si zastavite cilje, da sanjate, vendar morate najprej razmišljati o sedanjosti. Osredotočite se na to, kaj lahko počnete, da boste postali boljša oseba – zdaj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.