fbpx

Specialized Turbo Vado SL 4.0: 193 kilometrov električnega dosega z le 14,9 kilogramov teže

Električna kolesa so v letu 2020 daleč najbolj vroč trend. In ni vrag, da se boste morali za zvezdo tega zapisa postaviti v vrsto. Namreč kljub precej visoki ceni, ki pri nas znaša okoli 2.999 evrov, se zdi s svojimi lastnostmi vredna vsakega centa.

Mobilnost se spreminja, pa zato ni kriva le koronakriza, temveč neustavljiv trend vse boljših baterij in komponent, ki sestavljajo električna kolesa. Pravzaprav “čudež” tehnologije je električno kolo podjetja Specialized, ki rešuje nedvomno eno največjih pomanjkljivosti električno podprtih koles. Njihovo ogromno težo. Turbo Vado SL 4.0 ter njegov brat z oznako 5.0, sta namreč za 40 odstotkov lažja od povprečnega kolesa v njuni kategoriji. Tehtata le borih 14,9 kilograov, kar je za tovrstno električno kolo resnično malo. Tudi zato bo z njim življenje dosti lažje, ko ga bo potrebno nositi po stopnicah v pisarno, ali pa v varno zavetje doma. V ogrodju se skriva integrirana baterija z 320 Wh, ki nudi domet do 130 km, na voljo pa je tudi opcijski Range Extender, ki lahko doda še 65 km. Skupaj torej okoli 195 kilometrov dometa, kar je izjemno.


Kolo ima aluminijasto ogrodje v katerem se skriva elektromotor z lahko gradnjo in oznako SL 1.1, ki ponuja 180-odstotno asistenco in hitrost do 45 km/h. Seveda so vsi “kabli” decentno skriti v ogrodju samem. Kot zapisano obstajata dva modela. Boj športno in “tracking” naravnan model ter takšen nekoliko bolj potovalni. Izbira je vaša.

Specialized Turbo Vado je očitno električno kolo, ki je izjemno v vseh pogledih in bo v naslednjih letih krojilo sam vrh ponudbe električnih koles.

Dodatne Informacije

Več informacij:
specialized.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!