DJI Mavic Air 2: Je to enostavno najboljši drone ta hip?

DJI je že s prvo generacijo drona Dji Mavic Air zadel v polno, saj je naredil najbolj vsestranski dron, ki so ga z veseljem uporabljali tudi profesionalci. A druga generacija vse skupaj postavlja še stopničko višje in ustvarja dron, ki ne pusti odprtih želja video ustvarjalcev. Poglejmo, kako dober je DJI Mavic Air 2.

DJI Mavic Air 2 bo še vedno stal pod 1000 evri, kar je bil cilj proizvajalca, v prodajo pa je prišel le pred nekaj dnevi. Seveda je DJI Mavic Air v skoraj vseh pogledih boljši od predhodnika. Leti lahko dlje časa, ima boljši doseg ter ima boljšo video opremo. Vendar je na drugi strani nekoliko večji in težji, kar je lahko težava pri zakonodaji.

Pojdimo najprej k njegovi video opremi oziroma video sposobnosti. Ima večji senzor, kar pomeni, da lahko zajame fotografije z 48 MP, hkrati pa ima sposobnost snemanja videa v 4K / 60fps – prej 30fps, kar omogoča nekoliko bolj “gladke” posnetke. Ampak vse skupaj le ni tako radikalno boljše. Pri DJI so se veliko ukvarjali z digitalnim procesiranjem zajete slike, zato so rezultati precej boljši od predhodnika. Tako lahko snemate počasne posnetke pri resoluciji 1080p s kar 240 fps, video pa uspe zajemati tudi s 120 Mbps. Torej vse skupaj bolje od predhodnika.

Dron lahko leti dlje časa, saj proizvajalec obljublja kar 34 minut letenja, seveda v idealnih okoliščinah. Ta čas bo realno okoli 25 minut, kar pomeni krepko izboljšanje s predhodnikom, ki je bil v zraku nekje med 15 in 20 minutami. Seveda ima DJI Mavic Air 2 izboljšane senzorje in avtonomno letenje in tudi tehnični doseg – t.j. razdaljo na kateri lahko z njim letite. Proizvajalec obljublja letenje do 10 kilometrov, v kar malo dvomimo. Verjamemo pa, da je doseg nekajkrat boljši od predhodnika, kar seveda zadostuje, saj je bil to največji problem predhodnika, ki je velikokrat imel težave s signalom, ko se je od pilota oddaljil za več kot 500 metrov. Nova verzija je tu nekajkrat boljša, saj deluje z novim sistemom OccuSync 2.0, namesto z Wi-Fi za brezžično upravljanje drona. In mogoče je prav ta lastnost novega modela tista, zaradi katere se “upgrade” splača, in je priporočljiv.

DJI Mavic Air 2 - precejšen upgrade predhodnika
DJI Mavic Air 2 – precejšen upgrade predhodnika
* DJI Mavci Air 2 lahko kot podjetje kupiš brez DDV v kolikor podjetje brezplačno vpišeš v program Amazon Business v okviru Amazon.de. Sledi tej povezavi in prični z nakupi brez DDV.
Aja … leti lahko kar 64 km/h na uro, kar je dober podatek, če boste z njim snemali premikajoče objekte, na primer avtomobile. Prejšnja generacija namreč ni uspela slediti avtomobilu, ker je bila enostavno nekoliko počasna.

S 570g je dron postal zakonsko vprašljiv, saj presega težo pol kilograma, ki v mnogih državah predstavljala mejo pod katero za drone ni potrebno imeti dovoljenja za letenje, če gre za vaš “hobi”. To pa je ena od poglavitnih stvari, ki lahko zmoti množico bodočih kupcev. Če ste lastnik prve generacije DJI Mavic Air, mogoče “upgrade” le ni tako zelo nujen.

Dodatne Informacije

Več informacij:
dji.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Huawei Mate X2: prepogljiv pametni telefon s štirimi kamerami