fbpx

Google Pixel Buds 2 (2020): stavijo na vseprisotnega Googlovega pomočnika

Google je po skoraj treh letih predstavil novo, drugo generacijo slušalk Google Pixel Buds, ki po lastnostih sledijo vodilnim na trgu, Applu in Samsungu. Če pogledamo od daleč, se zdi, da "le sledi", a se ključ do morebitnega uspeha skriva v eni sami lastnosti. In sice v integraciji Googlovega pomočnika, ki naj bi bila primerljiva z Applovo Siri. To je tisto, kar manjka običajnim Androidnim slušalkam.

Poleg pametnega telefona se zdijo prav slušalke tisti del tehnike, ki ga vedno bolj uporabljamo. Omogočajo nam umik v svoj svet konzumacije medijev, v katerem vedno bolj prevladuje video vsebina. Prav zato slušalke postajajo pomemben oseben kos tehnologije. Z njimi počnemo več kot pa le poslušamo glasbo, telefoniramo in telovadimo. Tega se seveda zaveda tudi Google in v igro “ponovno” vstopa (po letu 2017) s precej izboljšano drugo generacijo slušalk Google Pixel Buds. Prva nekako ni bila dorasla imenu znamke Google.

Prvi vtisi The Verge: Google Pixel Buds 2 (2020)

Mogoče se v tem trenutku posvetim samo tisti lastnosti, ki Google Buds loči od vseh ostalih brezžičnih slušalk. To je vseprisoten Googlov pomočnik, ki je uporabniku ves čas na razpolago, na podoben ali identičen način kot svojega asistenta uporabljajo slušalke Apple Airpods. Le pokličete ga in njegova pamet postori stvari namesto vas. To je tisto, po čemer se pravzaprav ločijo od ostalih konkurenčnih slušalk, ki te funkcije nimajo in jo zelo pogrešam!

Prvi vtisi MKBD: Google Pixel Buds 2 (2020)

Nove brezžične slušalke Google Pixel Buds bodo na voljo v štirih barvah: jasno beli, v barvi mete, oranžni ter skoraj črni. A vedno jim bo družbo delala polnilna škatlica v mat beli. Slednja bo hranila zalogo energije za dodatnih 19 ur delovanja slušalk (skupaj 24), ki drugače premorejo 5-urno avtonomijo delovanja. Torej nekaj manj kot omogočajo Samsung Galaxy Buds +.

Google Pixel Buds 2
Google Pixel Buds 2

Pri Googlu obljubljajo močno izboljšan zvok, a na drugi strani ne dodajajo ANC (active noise cancellation), kar konkurenca v tem cenovnem razredu že ponuja. Trenutno so na voljo v ZDA, prihod v Evropo pa Google napoveduje za začetek junija, ko jih bo mogoče kupiti preko spodnje povezave na nemškem Amazonu po ceni okoli 199 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
madebygoogle.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!