Ko vsakodnevni predmeti postanejo živi karakterji

Verjetno ste tudi sami že kdaj v vsakodnevnih stvareh videli obraze, osebe ali živali. Človeška domišljija ne pozna meja in če znamo opazovati svet okoli sebe, hitro ugotovimo, da so biseri vsepovsod, ne zgolj pod površjem in v zlatarnah. Da jih najdete torej ne rabite vihteti krampa, le z oči snemite plašnice in odprl se vam bo čisto vaš svet. Svet Gilberta Legranda pa si poglejte v nadaljevanju.

Ta francoski umetnik je poleg domišljije uporabil tudi svojo umetniško žilico in izrazil, kaj skozi svoje oči vidi v čisto običajnih predmetih, ki jih sicer najdemo v prav vsakem gospodinjstvu. Rezultat so igrivi karakterji, in čeprav neživi, polni življenja. Legrand jim je podaril ne samo nov smisel, ampak tudi življenje in tako dopolnil njihov suhoparni CV (beri deklaracijo). Čopič je tako postala v povoje zavita lisica, zgib za vrata inšpektor Gadget ali bolje, sumljivi trgovec, starinska pipa deklica s čopki, krtača indijanski poglavar, škarje par ki se poljublja, itd.

Če boste tako gledali na stvari okoli vas, ne boste nikoli ostali zares sami.

PREBERITE ŠE: Neverjetne papirnate dekoracije

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!