fbpx

KODA: betonska mikro hiša, ki je lahko kadarkoli kjerkoli

Večina hiš naj bi ostala na enem mestu. Toda Koda Moveable Home to obrne na glavo z zasnovo, ki ji omogoča neverjetno preprosto mobilnost. Vse, kar potrebujete, je le 30 kvadratnih metrov ravnih tal in že imate postavljeno pravcato hišo.


V svoji zasnovi gre za manjši objekt z dvema etažama. V glavnem bivalnem prostoru so popolnoma opremljena kuhinja ter kopalnica s tušem in straniščem. Medtem ko je spalnica v prvi etaži.

Hišo krasi betonska zunanjost, ki je izjemno preprosta za vzdrževanje, saj razen občasnega pranja z visokotlačnim čistilcem ne potrebuje vzdrževanja. Notranjost pa je zaradi prijaznosti bivanja in stika z naravo v naravnem lesu. Na strehi so seveda sončne celice, tako da je lahko hiša celo deloma neodvisna od omrežja.

Hišo sestavijo v tovarni ter jo dostavijo v enem kosu, kar pomeni, da se lahko vselite takoj, ko je postavljena.

Hiša Koda - privlačna in domačna notranjost!
Hiša Koda – privlačna in domačna notranjost!

Zanimivo! In cena. Okoli 100.000 evrov ni ravno majhna. A ko pomislimo, da za tovrsten tip hiše ne potrebujemo veliko dokumentacije – gre namreč za mobilen objekt –, zadeva postane zelo zanimiva. Tudi za turizem ali vikend, kjer tovrstnih rešitev primanjkuje.

Galerija slik: Kodasema – Koda

Dodatne Informacije

Več informacij:
kodasema.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.