fbpx

CES 2015: Kodak začenja pohod med pametne telefone

Čeprav je Kodak svojo zgodbo neslavno zaključil, pa njegovo ime oz. blagovna znamka živi dalje. Po razprodaji in ukinitvi oddelkov se je namreč bankrotu in popolnemu zatonu izognil s prodajo licenčnih pravic britanskemu Bullitt Groupu, ki Kodak po filmskem scenariju, ko je njegov obstoj visel v zraku vse do konca, vrača med žive. Bullitt Group se bo podpisal pod dva pametna telefona, ki bosta 6. januarja predstavljena na lasvegaškem sejmu zabavne elektronike CES 2015.

Pametnih telefonov Kodak torej ne bo izdeloval, saj jim bo posodil zgolj svoje ime, za vse ostalo pa bo poskrbel Bullitt Group, ki si je ime ustvaril s telefoni Caterpillar. Nekoč vseprisotni Kodak, v morda zadnjem poskusu, tako poleg akcijskih kamer stavi še na mobilno telefonijo.

PREBERITE ŠE: Kodak Pixpro SP360 Action Cam: prvi 360° fotoaparat na svetu

Kodak se vrača.
Kodak se vrača.

O obeh telefonih sicer zaenkrat še ni znano veliko. Vemo le to, da bo en Android s kakovostnim fotoaparatom in zabeljen s prednaloženo programsko opremo za zajem, obdelavo in deljenje slik, ki bodo nadgradile uporabniško izkušnjo. Tudi o drugem so informacije skope. Vemo le to, da bo prišel sredi leta in da bo podpiral 4G. A na speficike ne bo treba več dolgo čakati.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!