Koliko nadur naredite, če v službi preskočite kosilo?

Ste prekurjeni? Delate brez prestanka? Ali izkoristite pripadajoči čas za kosilo docela ali hitite predčasno nazaj na delovno mesto, ker morate dokončati to in ono?

V Veliki Britaniji so prišli do rezultatov raziskav, koliko časa delavci opravljajo delo tudi v času kosila. V povprečju so delavci upravičeni do 60-minutnega odmora za kosilo, a ga zaključijo že po slabih 30 minutah, natančneje po 26 minutah in 28 sekundah.

Koliko nadur naredite, ko v službi preskočite kosilo?
Koliko nadur naredite, ko v službi preskočite kosilo?

Torej, kaj se zgodi se preostalimi 34 minutami in 32 sekundami? V enem letu se nakopičijo v 19 neplačanih delovnih dni. In kar je najhuje, to so podatki povprečja. Veliko pisarniških delavcev namreč svoje kosilo poje kar za delovno mizo v pičlih 20 minutah.
Vzemimo si torej čas zase, še posebej, če nam tako ali tako pripada. Dobri nadrejeni razumejo, da je dober zaposleni lahko le zdrav in zadovoljen človek.

Dodatne Informacije

Več informacij:
workthere.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spremeni teh 10 malenkosti in v očeh moških boš takoj privlačnejša!