Komična drama Neskončna lepota

Komična drama Neskončna lepota (La grande bellezza, Francija, Italija, 2013)
Zadnjič posodobljeno: :

Portret Rima v vsem njegovem blišču in površinskosti, izjemnosti in izumetničenosti. Med dekadentne like nas popelje cinični, plehkega sveta naveličani pisatelj v eksistencialnem krču. Dar Fellinijevemu Sladkemu življenju.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom

Organizator

Cankarjev dom

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

4,50 € - 4,95 €

Rim na vrhuncu poletja. Jep Gambardella, očarljiv, duhovit moški v zrelih letih, nekoč uspešen novinar in velik zapeljivec, se rad udeležuje uglajenih večerij in zabav visoke družbe. V mladih letih je napisal roman, s katerim si je prislužil pomembno nagrado in sloves frustriranega pisatelja. Svoje razočaranje zdaj skriva za krinko cinizma in svet okoli sebe opazuje z grenkobe polno razumskostjo. Na terasi svojega rimskega stanovanja z razgledom na kolosej prireja zabave in z očmi, motnimi od gina, opazuje mimohod človeške vrste v svoji najbolj plehki, prazni, družbeno močni, a depresivni različici. Preganjajo ga spomini na mladostno ljubezen in včasih sanja, da bi spet začel pisati. Mu bo uspelo premagati gnus, ki ga čuti do sebe in človeštva nasploh?

Film je zmagovalec Evropskih filmskih nagrad 2013, ki jih je prejel za najboljši film, najboljša režija, Toni Servillo pa je dobil nagrado za najboljšega igralca. Poleg tega se film pohvali tudi z nagrado Zlati globus za najboljši tujejezični film.

Dodatne Informacije

Komična drama
Neskončna lepota
(La grande bellezza, Francija, Italija, 2013)
Režija: Paolo Sorrentino. Igrajo: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi, Franco Graziosi, Giorgio Pasotti, Massimo Popolizio, Sonia Gessner.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Velika noč v Nemčiji: nenavadni in edinstveni velikonočni običaji