Kompaktna rolka Elos – longboard dobiva hudo konkurenco

Kompaktna rolka Elos

Med mladimi sila priljubljeni longboardi dobivajo hudo konkurenco – kompaktno rolko Elos. V nasprotju z longboardi, ki so dolgi, so te rolke izjemno kratke in kot take sila priročne za prenašanje. Zaradi jajčaste oblike (rahlo spominja na trzalico) omogočajo stabilno in ravno tako okretno vožnjo kot njeni večji 'bratje'.

Zadnja leta je mladina tradicionalne rolke zamenjala z longboardi. Zdaj tudi to transportno sredstvo mladih dobiva alternativo  Elos, longboard, ki je ‘skočil skupaj’. Ustvarjalci Elosa trdijo, da prinaša vse vozne lastnosti longboardov, ki prav zaradi svoje oblike in velikosti nudijo bolj stabilno vožnjo kot klasične rolke, saj omogočajo večji razkorak.

Elos zagotavlja vse to, zavoljo krajše medosne razdalje, širine podvozja (180 mm) in širine koles (71 milimetrov) pa je še bolj okreten in odziven, da ne začnemo o tem, da ga je takrat, ko ga ne uporabljamo, precej lažje prenašati naokoli (zaradi držala ga lahko prenašamo kot vrečko) in pospraviti.

PREBERITE ŠE: Najboljše električne rolke – za rolkanje brez znojenja

Žepna rolka Elos.
Žepna rolka Elos

‘Shortboard’ Elos tehta pičla dva kilograma, izdelana pa je iz sedmih plasti javorjevega lesa, medtem ko je podvozje aluminijasto. Ker ima dva sidrna čepka, samolepilnega traku proti drsenju ne potrebuje. Jajčasti Elos lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter, zanj pa morate odšteti (preračunanih) 115 evrov.

Galerija – kratka rolka Elos

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020