Koncept Jeep Chief – novi stari terenec

Jeep Chief je koncept, ki se zgleduje po svojih prednikih.
Zadnjič posodobljeno: :

Nov Jeepov konceptni terenec Chief je sicer osnovan na modelu Wrangler, a njegov vir navdiha je bil model Cherokee iz davnih sedemdesetih (1974). Chief ima številne retro elemente, kromirano rešetko in štiri mesta za potnike, posvečen pa je že omenjenemu Cherokeeju, ki je še iz časov, ko je bil Jeep še pod okriljem American Motors Corporation (AMC). Za na plažo in v kjer mivko zamenja surov teren.

Jeep Chief je konceptni terenec nostalgičnega videza s 3.6-litrskim Pentastar motorjem V6, njegovo moč pa brzdamo oziroma spustimo s ketne s pomočjo šeststopenjskega ročnega menjalnika. Poskakuje na Fox vzmetenju in je ogrnjen v Ocean Blue odtenek z belo streho, s kromiranim prednjim in zadnjim odbijačem, med tem ko je rešetka pokopirala unikatni koncept modela Wagoneer.

PREBERITE ŠE: Jeep renegade – najmanjši jeep z odličnimi plezalnimi sposobnostmi

Jeep Chief je model prihodnosti s konkretno ''šeflo'' preteklosti.
Jeep Chief je model prihodnosti s konkretno ”šeflo” preteklosti.

Notri nas pričaka usnje in surferska atmosfera v kateri se proti obali zapeljemo na 17-palčnih kolesih. Seveda pa Jeep Chief ni samo za šminkiranje, saj dvig podvozja in že prej našteti blažilci ter prednja in zadnja os Dana 44, poskrbijo, da se lahko na strehi in v prtljažniku znajde kaj več kot le surferska oprema in plato piva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ford Maverick: praktičen, uporaben, kompakten, a žal ne za nas