fbpx

Kostanjeva juha

Kostanjeva juha
Kostanjeva juha

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 20 g masla, šalotka, večja korenina pastinaka, srednje velika korenina zelene, 2 stebli zelene, 2 srednje veliki jabolki, 300 g kuhanega kostanja, 1 l zelenjavne juhe, sol, poper, malo sladke smetane, ščepec muškatnega oreščka

Priprava: Na drobne kocke narežimo opran in olupljen pastinak, korenino zelene in šalotko ter stebli zelene in olupljeni jabolki. Medtem v loncu razpustimo maslo in dodajmo najprej nasekljano šalotko, pastinak in korenino zelene ter pražimo približno 10 minut. Dodajmo preostalo nasekljano zelenjavo, solimo in popramo ter dodajmo ščepec naribanega muškatnega oreščka. Po približno 10 minutah dodajmo olupljen kostanj in vse skupaj zalijmo z vročo zelenjavno juho. To kuhajmo približno pol ure, da se vsa zelenjava zmehča, nato pa jo zmešajmo s paličnim mešalnikom. Postrezimo z nekaj kapljicami oljčnega ali bučnega olja.

V kolikor želite oddati svoj glas za kostanjevo juho, izpolnite spodnji obrazec.

[emailpetition id=”10″]

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!