Kratek seznam vrednot za vse, ki ste utrujeni od čustvenih igric

Zadnjič posodobljeno: :

Nikoli ne pozabite, kaj je resnično pomembno. Z drugimi ravnajte tako, kot želite, da oni ravnajo z vami.

Če se v vaših mislih pojavlja tisoče ljubezenskih strategij in nenehno razmišljate o tem, kaj si bo mislila ali naredila druga oseba, ali če razmišljate, da izberete resnico, zaupanje in spoštovanje – vedite, da v tem niste sami. Še vedno obstajajo tisti, ki se upirajo neumnostim in stereotipom ter prevzamejo težko breme čustvene evolucije, katere sadove bodo v prihodnosti pobirale druge ljubezni.

Bodite oseba, ki zavrača igre in ki prevzema odgovornost za svoja čustva. Ljubite tako, kot želite biti ljubljeni. Bodite prijazni, nežni, odprti, pokažite občutke. Ne skrivajte se za cinizmom in zamero. Bodite ranljivi. Če se oseba, ki jo imate radi, ne odziva na enak način, to ni prava oseba. Mogoče se bo kdaj naučila, morda ne.

Bodite iskreni

Ljudje lažejo in pričakujejo, da bodo to storili tudi drugi. Morate biti zelo pogumni in ostati odkriti. Morate dati priložnost drugim, da se naučijo prepoznati in ceniti vašo iskrenost. To je velik vložek in cena je visoka.

Vendar je to vaše življenje in imate pravico in dolžnost, da ga živite v skladu s svojimi prepričanji in potrebami, ne da bi se pretvarjali.

Bodite takšna oseba, kakršna želite, da je vaš partner

Ne gre samo za romantično ljubezen, ampak za vsako ljubezen in teh je veliko. Dajte to ljubezen prijateljem, družini, partnerju, izkažite zaupanje, sprejmite druge takšne, kakršni so.

Ne poskušajte se preoblikovati v nekaj bolj sprejemljivega, da se bodo drugi odzvali. Bodite vzrok, ki privlači posledice, bodite ljubezen, ki privlači ljubezen.

Bodite takšna oseba, kakršna želite, da je vaš partner.

Ne podcenjujte se, spoštujete se

Spoštovanje se začne s samospoštovanjem – če se nekdo boji vaše moči, vaših občutkov, ambicij, ni oseba, ki je dorasla izzivu ljubezni. To spoznanje boli, a vlaganje ljubezni v nekoga, ki je ne vrača, kakor si želite – je črna luknja v odnosu.

Ne poskušajte se prilagoditi in se ponižati, poškodovali si boste dušo in ne boste dobili ljubezni in spoštovanja.

Vedno dajte vse od sebe

To je popolno nasprotje tega, kaj so čustvene igre in kaj počnejo tisti, ki kalkulirajo in manipulirajo. Če ste čustveni, tvegate, da bo moč vaših čustev prevzela sogovornika. Toda tvegajte. Naredite vse, kar je odvisno od vas. Tako bo vaša vest vedno čista, vaša notranja svetloba pa svetla.

Dajte sebe, svojo pozornost, svoj čas, svoje srce. Ker je življenje prekratko, da bi karkoli počeli na pol in zadržano.

Ne obupate nad ljudmi

V drugih vidite le dobro, odpustite jim in jim daste drugo, tretjo in šesto priložnost in to ste storili že tolikokrat. Kar naprej.

Ljudje potrebujejo odpuščanje in razumevanje. Potrebujejo nekoga, ki bo v njih videl najboljše, tudi če tega niso vredni.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mentalno močni ljudje ne zapravljajo časa za teh 5 stvari