Nekoč hrana revežev je danes ena najbolj priljubljenih jedi na svetu in velja za pravo gurmansko poslastico pripravljeno na tisoče načinov. Kako okrasiti pico na spomladanski način, pa si oglejte v prispevku.
Rafaelle Esposito je 11. junija 1889 spekel prvo pico na svetu. Pripravil jo je v čast kraljici Margherita Savojski. Pica je bila testo prekrito s paradižnikom, mocarelo in svežo baziliko. Mnogi viri govorijo, da je ta legenda lažna in da prva pica v bistvu prihaja iz stare Grčije. Tam so imelo navado speči ploščate kruhke, prekrite z zelenjavo, začimbami in olivnim oljem. Pravijo, da je to prva različica pice, kot jo poznamo tudi danes.
Prva komercialno znana pica naj bi, seveda, prišla iz Italije, mesta Neapelj. Z leti razvoja je ta priljubljena jed dobila veliko različic, katerim se danes vsekakor ne moremo upreti.
Za spomladansko okrasitev najbolj priljubljene jedi, pa potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in kreativno domišljijo iz katere lahko nastane prava spomladanska poslastica. Dober tek!