Kreativni tabor Sajeta 2017: mednarodni festival je polnoleten

Kreativni tabor Sajeta 2017 – mednarodni art & music festival postaja v letošnjem letu polnoleten, saj se bo že osemnajstič odvijal v Tolminu. Letos bo Sajeta potekala že med 3. in 9. julijem in bo otvorila sezono glasbenih festivalov na Sotočju.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Sotočje, Tolmin, Slovenija

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

festivalska vstopnica: 42,00 €

Osrednji program Kreativnega tabora Sajeta je mednarodno zasnovan glasbeni program, ki ga dopolnjujejo kreativne delavnice, pester otroški program, javne debate, performansi, razstave ter filmski program. Od srede do sobote se bo na Sotočju in v Kinogledališču Tolmin zvrstilo več kot petnajst koncertov zelo raznovrstne glasbe, ustvarjalci pa prihajajo s celega sveta, celo z Japonske. Polnoletno Sajeto bo pri svojih 83. letih z nastopom počastil legendarni Newyorčan Phill Niblock.

PREBERITE ŠE: NOČNA 10KA 2017 – NOČNI TEK OKOLI BLEJSKEGA JEZERA DVANAJSTIČ


Tudi letos se bodo udeleženci lahko pridružili ustvarjalnim delavnicam, kot so kiparska, glasbena, filmska in plesna. Potekale bodo tudi delavnice uporabno-kreativnih znanj ter druge dejavnosti na prostem, s katerimi se bodo lahko razmigali in sprostili. Otroci bodo spet lahko igrali na raznovrstne inštrumente s Samom Kutinom, pletli in barvali z Gago, plezali z Martinom, pripravili lutkovno predstavo s Timom ter se sproščali z lesenimi sestavljankami Sama Sveteta. V okviru mednarodnega projekta Echoes from Invisible Landscapes bo v času Sajete potekal simpozij na temo ekologije z gosti s celovške in ljubljanske univerze, deležni pa bomo tudi predstavitve zbornika poglobljene analize popularne glasbe na prostoru bivše Jugoslavije Sounds of Atracttion ter javne debate na temo sodobne glasbene scene v regiji.

Kreativni tabor Sajeta 2017 je polnoleten.
Kreativni tabor Sajeta 2017 je polnoleten.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sajeta.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prvi drive-in koncert v Sloveniji: TABU na parkirišču Centra Vič