fbpx

Arsenal: prvi pametni asistent za fotoaparate na svetu

Zakaj bi DSLR-fotoaparat potreboval asistenta, se sprašujete? Saj aparat ga v bistvu ne. Vam pa bo prišel prav. Arsenal je prvi pametni brezžični upravljalnik zrcalno-refleksnih in brezzrcalnih fotoaparatov in prav je, da ga bolje spoznamo.

Zdaj boste lahko fotoaparat postavili na stojalo, in ob težkih DSLR-fotoaparatih vas bo ob tem veliko olajšanih, napravico priklopili prek USB-vhoda, se z njo povezali preko mobilne aplikacije in začeli delo. Z Arsenalom lahko spreminjate nastavitve, jih prilagodite pogojem in delate posnetke, tudi če stojite 30 metrov stran od fotoaparata.

Arsenal omogoča fotografiranje s HDR-tehniko, kjer so praviloma najboljši široki kadri ali panoramski posnetki, na katerih je npr. nebo. S funkcijo Focus stacking boste lahko posneli zaporedje več posnetkov pri različnih točkah izostritve in jih nato združili v eno fotografijo z veliko globinsko ostrino. Niti na zabavno  fotografiranje timelapse niso pozabili.

PREBERITE ŠE: APLIKACIJA MANUAL – IPHONOV FOTOAPARAT ŠE KORAK BLIŽE DSLR-JEM

Fotografije lahko potem pregledate kar na mobilnem telefonu ter jih objavite na spletu. Če uporabljate fotoaparate Canon, Fuji, Nikon ali Sony, je Arsenal lahko vaš novi ‘fotografski kolega’. Za Arsenal trenutno zbirajo sredstva na platformi za množično sofinanciranje Kickstarter.

Galerija slik: Arsenal

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!