Krompirjeve počitnice 2019: 5 romantičnih eko oddihov v Sloveniji

Krompirjeve počitnice 2019 so odlična priložnost, da se s svojo boljšo polovico odpravita na oddih, zaradi katerega bosta obudila iskrico ljubezni. Predlagamo vama, da si prebereta, katerih 5 romantičnih eko oddihov v Sloveniji je kot naročenih za vaju. Krompirjeve počitnice 2019 bodo z gotovostjo najboljše doslej!

Marca letos je Slovenska turistična organizacija slovenskim destinacijam znova podeljevala slovenskim znak Slovenia Green – v letu 2019 se je tako v Zeleno shemo slovenskega turizma vključilo skupaj 48 destinacij, 37 ponudnikov nastanitev, 4 naravni parki in 2 turistični agenciji. Med dobitniki priznanja smo pregledali tiste, ki po uredniški presoji sodijo v kategorijo romantičnih eko oddihov v Sloveniji in tako zbrali ideje, kam lahko gresta letos za krompirjeve počitnice 2019 s svojo boljšo polovico. Začnita z načrtovanjem oddiha že zdaj!

Krompirjeve počitnice 2019: 5 romantičnih eko oddihov v Sloveniji

Eko kmetija Urška, Zreče

Eko kmetija Urška
Eko kmetija Urška

Kraj, kamor boste prišli, odšli in se znova vrnili – če sta naveličana mestnega vrveža in bi se rada sprostila v objemu narave, je potem Eko kmetija Urška kot naročena za vaju. Poleg tega da so njihove sobe polne vabljive domačnosti in topline ter opremljene s pohištvom iz lesa, so doživetja tista, ki vama bodo pričarala pravo kmečko izkušnjo – spala bosta lahko na seniku, opazovala zvezde, pobirala jajca v kurniku, obiskala sosednje kmetije, pomagala pri peki kruha … Mama Vida pa bo poskrbela, da vaju ne bo zeblo v noge in tako vaju bodo v sobi pričakali copati iz filca.

Hiške slovenske Istre, Slovenska Istra

Hiške slovenske Istre
Hiške slovenske Istre

Poletje bo sicer svoja vrata uradno zaprlo, a oktobra še lahko ujameta zadnje sončne žarke v Hiškah slovenske Istre. Čaka vaju le 15 minut vožnje iz središča Kopra in že sta v osrčju vasice, obdane z naravo in s čudovitim pogledom na morje. Poleg tega da bosta uživala v romantičnih majhnih hiškah, ki so narejene samo za vaju, vama bo srčka gotovo najbolj zmehčal osupljiv pogled na sončni vzhod in zahod nad morjem. Na oddihu se lahko odpravita tudi na vinsko turo, raziskovanje slovenske obale, kolesarjenje, pohod, sprehod po vasi

Villa Angelina, Rogaška Slatina

Villa Angelina
Villa Angelina

Če sta si zaželela razkošnega razvajanja v naravi, ki si omislita obisk Ville Angeline, ki se nahaja v vasici Topole, 2 kilometra izven središča Rogaške Slatine. Nastanitev se nahaja na nadmorski višini 351 metov s čudovitim razgledom na slovensko pokrajino – vse od Kozjanskega hribovja tja do Kamniških Alp in v sosednjo Hrvaško. Poleg tega da se bosta sproščala v sobah s podeželskim stilom, si bosta oddahnila tudi v savni in masažnem bazenu. Namestitev ponuja tudi Angelinin vrt, ki je sprehajalna pot spoznavanja, tišine, zvoka, melodije, meditacije in prijateljstva.

Terme Snovik, Kamnik

Terme Snovik, Kamnik
Terme Snovik, Kamnik

Tudi terme so lahko romantična izkušnja v dvoje. Na seznam zelenih namestitev so se tako vpisale tudi Terme Snovik, ki ne stavijo le na kakovostno ponudbo za obiskovalce, ki je energetsko učinkovita in okolju prijazna, temveč tudi izjemno naravo, saj so slednje obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami in Tuhinjsko dolino. Odločita se lahko za bivanje v hotelskem kompleksu ali pa apartmajih, ki bodo zagotovili več zasebnosti in romantičnosti. Med bivanjem lahko uživata v jesenskem termalnem oddihu, ki vključuje kopanja, vodne telovadbe, oglede in še veliko več!

Garden Village Bled, Bled

Garden Village Bled
Garden Village Bled

Spanje v hiški na drevesu vama bo izpolnilo otroške sanje, jutranja kava med krošnjami dreves in romantično večerno vzdušje pa bosta zagotovila čarobno doživetje in sprostitev. V hladnih jesenskih dneh je hiška na drevesu prijetno ogreta! Poleg uživnja v izjemni namestitvi, se lahko odpravita tudi na ogled vrta ali čebelnjaka, turo na blejski grad in voden ogled resorta.

Dodatne Informacije

Več informacij:
slovenia.info

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!