Trik, ki ga verjetno ne poznate, a poskrbi, da je rumenjak vedno popolno mehak.
Izkušeni kuharji pravijo, da šele, ko se naučite pravilno pripravljati jajca, lahko rečete, da do neke mere obvladate kuharske veščine.
Čeprav se mnogim ljudem zdijo jajca zelo enostavna za kuhanje, v resnici obstaja nekaj majhnih trikov, ki jih uporabljajo strokovnjaki in ki naredijo veliko razliko.
Dovolj je, da jajca le nekaj sekund dlje zadržite v vreli vodi, da rumenjak izgubi želeno “mehkobo”.
Težavo boste rešili enkrat za vselej, če se zatečete k metodi, ki jo uporabljajo kuharji – pravočasno odstranite vrelo vodo. Rumenjaki bodo vsakič nežni in pol tekoči.
Poglejmo pripravo.
Postavite jajca v mrzlo vodo, nato postavite posodo na štedilnik. Pustite, da zavre in takoj ugasnite. Posode ne odstavite, pustite jo stati tam še 10 minut.
Po 10 minutah odlijete vročo vodo in prelijete s hladno vodo. Jajca pustite v njej še kakšno minuto, nato jih vzamete ven in odstranite lupino. Tako bodo rumenjaki popolnoma “mehki”, torej ne preveč tekoči, in ne pretrdi.