fbpx

Ali je zdravo spati v modrčku?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Nekatere ženske ga nosijo podnevi in ​​ponoči, druge komaj čakajo, da se ga znebijo. In kaj pravi znanost?

Nedrček je sestavni del življenja vsake ženske. Vendar ga mnoge ne marajo in komaj čakajo, da ga slečejo, druge pa ga z veseljem nosijo tudi ponoči.

Veliko žensk, predvsem tistih z velikimi oprsji, ima težave z iskanjem primernega nedrčka, in jih žice zategujejo, žulijo in povzročajo nelagodje.

Med ljudmi krožijo različne zgodbe, da je spanje z nedrčkom škodljivo, vendar znanost in številne medicinske študije, ki so bile narejene na to temo, teh trditev ne morejo potrditi.

Spite z nedrčkom? Foto: Castorly / Unspalsh

Pravijo, da spanje z nedrčkom nima nobenih slabih učinkov na zdravje žensk, da pa je ženskam z večjimi oprsji celo priporočljivo nošenje nedrčka.

“Nošenje športnega nedrčka ali nedrčka brez žic med spanjem bo pomagalo omejiti gibanje dojk med spanjem, kar lajša bolečine v prsih in vodi do boljšega spanca. Nošenje je koristno, če vas ne reže in ne prekine cirkulacije,” pravijo.

Če ste se torej bali negativnih učinkov nočnega nošenja nedrčka, kot so rak dojke, slaba prekrvavitev ali počasna rast dojk, si zdaj lahko oddahnete.

Z ali brez, ni več vprašanje. Foto: Freestocks / Unsplash

Če obstaja kakršen koli razlog za skrb, je preprosto to, da ne bi smeli nositi nedrčka, ki je pretesen ali se zajeda v kožo, kar lahko povzroči draženje kože in motnje spanja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!