fbpx

Lasso je robot, ki bo recikliral naše recikliranje

Odpadki so dosegli krizno točko – po ocenah strokovnjakov bo do leta 2050 v naših oceanih več plastike kot rib. Raziskave so pokazale, da se 91 odstotkov plastike ne reciklira in da več kot polovica tistega, kar damo v koš za smeti, konča na odlagališču. V čisti obliki so materiali, ki jih je mogoče reciklirati, zelo dragoceni, vendar je njihovo ločevanje, če so pomešani, zelo drago: PET se razlikuje od HDPE, steklenice se reciklirajo glede na njihovo barvo, itd.

Da bi se tega problema lotili pravilno, Lasso trenutno razvija prototip za domačo napravo za recikliranje, ki zagotavlja, da ti dragoceni materiali nikoli ne bodo končali skupaj, in tako zagotavlja, da je vse, kar je v napravi, mogoče 100-odstotno reciklirati.

Robot Lasso

Robot Lasso odpadke opere, brusi steklo, lušči različne plastične mase (obenem pa ločuje PET, HDPE, itd.) in drobi pločevinke, preden izdelke vsakih nekaj mesecev shrani za zbiranje. Ne samo, da bodo v tem procesu nastali plastični kosmiči, steklene granule, itd. (znani kot ReProducts), ki so 100-odstotno čisti, svojo vrednost bodo izjemno povečali in jih bomo lahko poslali neposredno predelovalcem, mimo vsega zapletenega razvrščanja, transporta in postopkov, ki so del sedanjih sistemov za recikliranje.

Ne samo, da bo Lasso pomagal okolju, ampak tudi našemu žepu. Podjetje namreč navaja, da bo tržilo in prodajalo reciklirane izdelke, ki jih bodo proizvajala gospodinjstva.

Robot Lasso

Dodatne Informacije

lassoloop.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!