Ženske bodo marsikaj potrpele: 5 znakov, da ste v strupeni zvezi, iz katere morate čim prej!

Zadnjič posodobljeno: :

Bodimo iskreni: čustva so sestavni del vsakega odnosa. Ključni dejavnik pa je nadzor nad izražanjem in uporabo močnih čustev. Kar nekaj odnosov se začne s strastjo in intenzivnimi čustvi, vendar lahko to preraste v čustveno nasilen odnos.

Naslednjih pet znakov je ključnih opozorilnih znakov takšne zveze!

Hodite kot “po jajcih”

Ste zelo previdni, da ne bi vznemirjali partnerja in da ne izzovete negativnih čustvenih reakcij. Življenje v nasilnem razmerju pomeni, da nikoli ne veste, kaj bi lahko vplivalo na čustveno napetost v zvezi, ne glede na to, kako nepomembno se zdi.

Vaš partner lahko izraža čustva (in vas preizkuša), vi pa ne

Čustveno nasilni odnosi niso uravnoteženi. Vaš partner lahko glasno izraža svoja negativna mnenja in kritike, ki veljajo za vas, toda ko pa vi izrazite negativna čustva, tudi tista najblažja, postanete predmet kritike ali, kar je še huje, čustvenega prezira, gnusa in igrnoriranja.

Vaš partner vam ne zaupa (ali vašim čustvom)

Pogosto imajo čustveno nasilni posamezniki nizko stopnjo samozavesti, kar vodi do pomanjkanja zaupanja v partnerja in tudi prepričanja, da je bil izraz nezadovoljstva z vaše strani ustvarjen z namenom, da bi ga prizadeli. Vsak izraz čustev z vaše strani preraste v njegov protinapad.

Vaš partner lahko izraža čustva (in vas preizkuša), vi pa ne.

Ne morete govoriti o težavah, s katerimi se soočate v zvezi

Čustveno nasilna oseba v vsaki kriti vidi napad, vi pa se izogibate pogovoru o težavah, da bi ohranili mirno in stabilno čustveno okolje.

Neprestano imate občutek zmedenosti in ujetništva

Biti žrtev čustveno nasilnega odnosa lahko zelo negativno vpliva na vas ter daje občutek čustvene zmedenosti in ujetništva.

Čustveno nasilen partner vas lahko s čustvenimi “pastmi” zadrži v zvezi (“Potrebujem te, da mi pomagaš!”, “Ne moreš me pustiti samega!”). Pogosto se, kot žrtev, počutite nemočne, da storite kar koli, kar bi lahko spremenilo situacijo.

Kaj storiti?

Obstajata samo dve možnosti. Ena od možnosti je izbira strokovne pomoči in svetovanja, tako skupaj, kot individualno.

Druga je končati tak odnos (kar je veliko bolje).

Nihče ne sme trpeti čustvenega, psihološkega ali fizičnega nasilja.

Nikoli.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 stvari, ki jih mora vsaka ženska vedeti o moških možganih: zadnja je nepričakovana!