Vse je za nekaj dobro: osebe, ki zamujajo, so uspešnejše

Zadnjič posodobljeno: :

V zamujanju lahko najdeš tudi nekaj dobrega – znanost pravi, da si uspešnejša oseba.

Vsi imamo prijatelja ali znanca, ki vedno zamuja – to je preprosto v njihovi naravi. Za nekatere posameznike je časovni menedžment preprost in ne terja veliko energije, spet drugim to povzroča velike težave. Netočnost je v sodobnih kulturah resda nezaželena, vendar lahko kaže tudi na nekatere pozitivne lastnosti. Recimo: osebe, ki zamujajo, so uspešnejše!

Osebe, ki zamujajo, so uspešnejše! (Foto: Designed by Freepik)

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, ni vse tako črno-belo.

Na povezavo med zamujanjem in uspešnostjo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupini B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki.

Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovala povprečna percepcija minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju poteka časa.

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najslabše poroke vseh časov: neokusno in neprimerno?