fbpx

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro – multimedijska tablica s projektorjem

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro je drugačna tablica. Tablica, ki živi za inovacije in se lahko med drugim pohvali s projektorjem skritem v valju, ki se nahaja na spodnji stranici. Tam je svoje mesto našlo tudi zložljivo stojalo. A to, da lahko stene spremeni v projekcijsko platno, je samo eden od priboljškov. Tu so še super glasni zvočniki, pa izjemen ekran,... kar multimedijsko izkušnjo s tablicami dviga v še ne dosežene višave.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro tablica že po videzu odstopa od konkurence. Odebeljena stranica v obliki cilindra, napolnjena s t.i. pico projektorjem in raztegljivim stojalom (sproži ga namenski gumb), je vsekakor unikum, a o unikomu lahko govorimo tudi drugod. Čeprav je bilo za projektor res malo prostora, zmore projecirati precej dobro sliko, kljub temu pa ne pričakujte, da bo nadomestil televizor. Zato pa vse, kar se dogaja na 13,3-plačnem zaslonu, sicer glavnemu adutu tablice, sinhrono prenaša na steno v razmerju 16:9 v velikosti 50 palcev in prilagodi prikaz slike glede na površino, kamor prši svetlobo.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor. Ni pa ta njen prvi adut. To je zaslon.
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor. Ni pa ta njen prvi adut. To je zaslon.

Če se zdaj ustavimo še malce pri zaslonu IPS, ta premore ločljivost QHD 2560 x 1440 pik, kar zagotavlja bogastvo barv in čistost slike. V njej sicer bije štirijedrni procesor Atom (1,3 GHz), ki je zadolžen za večopravilnost in tekočo predvajanje vsebin, na njem pa sedi OS Android 4.4 KitKat.

PREBERITE ŠE: Lenovo VIBE Shot – križanec med pametnim telefonom in fotoparatom

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro po novem ponuja še četrto možnost uporabe in sicer kot obešalnik, ki ga lahko dodamo k trem podedovanim- držalu, nagibu in stojalu. In če mislite, da je zaradi cilindra in vsega ostalega ”bajsa”, se motite, saj je debela vsega 3,4 mm, tudi 950 gramov pa je dokaz, da pazi na postavo.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro kot obešalnik.
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro kot obešalnik.

Ima pa ”težek karakter”, saj v sebi skriva 2 GB pomnilnika in 32 GB notranjega pomnilnika za hrambo vsebin (še dodatnih 64 MB pa ponuja kartica micro SD). Svoje k teži doda baterija, ki se lahko ”posti” do 15 ur, teh pa lahko uporabnik izkoristi za npr. uporabo kamere ločljivosti 8 MP (v projektorskem načinu se čas skrči na 3 ure). Niso pa pri Lenovu mislili le na programsko opremo, ki jo dopolnjuje povezljivost v mobilna omrežja 4G. Aplikacija Brewster je eden takih priboljškov, medtem, ko za pristne tone skrbi tehnologija Dolby Audio in Wolfson Master HiFi, ki je zmožna moči in kvalitete zvoka, ki ga tablice ne pomnijo (dva 8W zvočnika zabeljena z nizkotonci).

Dodatne Informacije

Več informacij:
shop.lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!