fbpx

Lenovo Z5 Pro: telefon brez zareze, z ‘drsnim’ mehanizmom

Po Xiaomiju in Honorju je telefon brez zaslonske zareze pokazal še Lenovo. Ustvarili so Lenovo Z5 Pro, telefon, ki je z 290 dolarji skoraj za polovico cenejši od Mi Mixa 3 ali Magica 2.

Lenovo Z5 Pro je sestavljen iz dveh polovic, zgornje in spodnje, ti pa sta med seboj spojeni z drsnim mehanizmom. Ko zaslon potisnemo navzdol (ali hrbtišče navzgor), se nad zaslonom pojavi del ‘hrbtišča’, v katerem se skrivajo prednja 16 MP kamera, infrardeča kamera (8 MP) za prepoznavo obraza, med njima pa je še zvočnik.

Ne najboljši položaj zanj, kajti telefon mora biti ‘razprt’, ne le med uporabo prednje kamer, temveč ob vsakem telefonskem klicu.

Lenovo ZG Pro
Lenovo ZG Pro

Drugače pa Lenovo ZG Pro sodi med srednje zmogljive telefone, vsaj kar se tiče procesorja Snapdragon 710. 6,39-palčni zaslon HD+ ločljivosti je namreč tipa OLED, pod njim pa se skriva tipalo prstnega odtisa.

Drugače pa Lenovo ZG Pro sodi med srednje zmogljive telefone.
Drugače pa Lenovo ZG Pro sodi med srednje zmogljive telefone.

Tudi zanj lahko rečemo, da mu v hipu, ko ga v svoj izdelek vključi en kitajski izdelovalec, po tekočem traku sledijo še drugi. Baterija ima 3350 mAh, dvojna zadnja kamera (16 in 24 MP) je na papirju videti zmogljiva, govori pa se tudi, da jo podpira umetna inteligenca.

 

Dvojno kamero naj bi podpirala pametna inteligenca.
Dvojno kamero naj bi podpirala pametna inteligenca.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!