fbpx

Lexus in Fender združila moči: kitara za glasbenike, ki imajo radi avtomobile

Fender Lexus LC Stratocaster; Foto: pressroom.lexus.com

Kolaboracije med avtomobilskimi znamkami in znamkami, ki se v večini primerov ukvarjajo s prodajo modnih dodatkov je že kar dobro utečena praksa. V večini primerov gre za oblačila, obutev in ročne ure, vsake toliko pa smo priča tudi kakšnemu bolj nenavadnemu izdelku, kot je ogrevana moška britev, pod katero se je podpisal Bugatti. Tokrat vam predstavljamo še eno ʺnenavadnoʺ kombinacijo med Lexusom in priznanim izdelovalcem glasbil Fender.

Plod tokratne kolaboracije je električna kitara Fender Lexus LC Stratocaster, ki so jo izdelali v Fender Custom Shop, pod budnim očesom mojstra izdelave kitar Rona Thorna. Navdih za električno kitaro je bil seveda prestižni lepotec Lexus LC. In zaradi česa odstopa Fender Lexus LC Stratocaster od ostalih električnih kitar? Največja posebnost je zagotovo tako imenovana ʺstrukturno usmerjenaʺ modra barva, ki v resnici ne vsebuje nobenega modrega materiala, razvijali pa so jo kar 15 let. Po navedbah Lexusa, barva zgolj deluje modro, zaradi igre svetlobe, ki se preliva čez plasti brezbarvnega materiala.

Enaka barva, kot za kitaro, je bila uporabljena tudi na omejeni seriji avtomobila Lexus LC Inspiration Series. ʺVratʺ kitare je narejen iz poliranega industrijskega laminata, njegove intarzije pa v temi živo modro zažarijo. Zaščita kitare, oziroma ʺpickguardʺ je narejena iz gosto tkanih ogljikovih vlaken in se ujema z materialom, ki je uporabljen za izdelavo Lexusovega zadnjega usmernika zraka.

Fender Lexus LC Stratocaster; Foto: pressroom.lexus.com

Mehansko obdelana aluminijasta gumba se ujemata z gumbi, ki jih najdemo pri izdelkih priznane audio znamke Mark Levinson. Njihovi audio sistemi so nemalokrat vgrajeni prav v vozila Lexus. Tako kot je Lexus LC Inspiration Series omejen na 100 primerkov, ravno tako je kitara Fender Lexus LC Stratocaster omejena na 100 primerkov. Zapakirana je v edinstvenem kovčku, ki je ovit v karbonski vinil in usnje, na pokrovu pa seveda ne manjka Lexsusov logotip. Za to posebno Fenderjevo kitaro je potrebno odšteti okoli 6.000 ameriških dolarjev.

Dodatne Informacije

lexus.si
fender.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!