fbpx

2 glavna razloga zaradi katerih se moški poroči

Wedding photo in the mountains. Wedding ceremony in the woods

Ste ostale brez besed. Se vam v mislih pojavlja vprašanje, kaj za vraga sta ta dva razloga? Se, kajne? Saj je za mnoge ženske poroka nekaj, kar si želijo že iz otroštva.

Seveda obstajajo še drugi razlogi, zakaj se moški poročijo, vendar vsi izhajajo iz teh dveh pravil, pravijo psihologinja Viktoria Kirst. V teh modernih časih moški ne hitijo v zakonski stan. Namesto tega s poroko raje odlašajo več let, češ da je to le formalnost in da papir ni potreben.

Še vedno pa obstajajo tisti, ki so pripravljeni na poroko in ustanovitev družine z vsemi posledicami, ki izhajajo iz te odločitve. Kakšni so torej razlogi, zakaj se odločijo za tako odgovoren in resen korak? Poglejmo ta dva razloga, ki jih navaja psihologinja Viktoria Kirst, zakaj se moški poročijo?

1. Priročno mu je

Predstavljajte si situacijo: moški sreča žensko, ki se trudi, da bi mu ugajala, poleg tega pa je tudi čedna in kar je najpomembnejše, da se bolj zanima ona zanj, kakor, on zanjo.

Nočem biti sam, brez njene pozornosti in ugodja, ki mi ga nudi. Foto: Eugenivy / Unsplash

Moški se ob tem počuti odlično. Ženska si na vse možne načine želi zaslužiti njegovo ljubezen. Skuha mu neverjetne obroke, mu ustreže v postelji, skrbi zanj, na splošno ne stori ničesar, kar bi ga obremenjevalo. A hkrati se ga z vsemi močmi trudi prepričati, da je idealna za vlogo dobre in zgledne žene.

Tako moški sčasoma začne razmišljati: “Zakaj pa ne? To je res priročno!” Se pravi, če bi bil cilj tega moškega najti “udobno” žensko, v kateri bi bila vloga ljubice, kuharice, včasih “mame” idealno združena, je poroka s takšno žensko prava stvar zanj. Navsezadnje si želi to udobje imeti redno, tako rekoč – 24 ur na dan.

Ta ženska ni živela z njim pred poroko. Obiskovala ga je in morda ostala po nekaj dni. Toliko, da je videla, kako je treba v njegovem stanovanju spraviti stvari v red, hkrati pa mu je dala vedeti, da ne bo živela z njim drugače kakor le, če se bosta poročila. In potem moški spozna, da ne bo več “brezplačnih daril”! In če se želi nenehno kopati v ljubezni in naklonjenosti te ženske, se mora zaradi tega udobja – poročiti.

2. Se zaljubi

Če se je moški iskreno zaljubil v žensko, se je sam pripravljen poročiti. Pogosto se zgodi, da moški laska tej ženski, jo poskuša osrečiti, in če mu vse vrne z enako mero, pomisli: “Želim se poročiti!”
In je popolnoma srečen in kar je najpomembneje, prepričan o pravilnosti lastne odločitve, da se je poročil s to žensko. Konec koncev je spoznal, da je to njegova usoda.

Ljubim jo! / Foto: Envato

Ste opazili razliko med prvim in drugim razlogom, zakaj bi se moški morda želel poročiti? Občutite razliko, ker je res pomembna. Seveda lahko obstajajo še drugi razlogi za poroko, a ta dva razloga sta še vedno glavna, vsi drugi pa tako ali drugače izvirajo iz teh dveh. Poročite se vedno le iz drugega razloga.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!