Lexus Lane Valet – znebite se mečkača pred vami

Luxes Lane Valet
Zadnjič posodobljeno: :

S komunikacijski sistemom vozilo-z-vozilom (V2V) avtomobilske znamke raziskujejo nove možnosti, ki jih le-ta ponuja. Lexus je prišel do rešitve, ki jo je poimenoval Lane Valet in jo boste pozdravili vsi, ki ste na avtocesti kdaj obtičali za kakšnim ''mečkačem'', ki se s prehitevalnega pasu ni znal umakniti na vozni pas.

Vsem se je že kdaj zgodilo, da smo obtičali za vozilom, ki je vozilo po prehitevalnem pasu avtoceste in se kar ni in ni znalo umakniti, čeprav je vozilo krepko pod omejitvijo. V tem primeru bi si marsikdaj izmed nas želel, da bi imeli čarobno paličico in odstranili počasneža pred nami. No, nekaj podobnega je zdaj iznašel Lexus.

PREBERITE ŠE: Luksuzna jahta Lexus Sport – nova igračka za milijonarje

Lane Valet tehnologijo bi moralo imeti vsako vozilo.
Tehnologijo Lane Valet bi moralo imeti vsako vozilo.

Rešitev se skriva v komunikacijskem sistemu vozilo-z-vozilom (V2V uporablja GPS-sprejemnik, radio oz. anteno in računalnik v vozilu), ki omogoča ‘odstranitev’ avtomobila pred nami na eleganten način. Seveda mora imeti to vozilo možnost avtonomne vožnje. Kako zadeva deluje v praksi, si oglejte v priloženem posnetku.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Norveška dosegla rekord novo registriranih elektrificiranih vozil – teh je že za 80 odstotkov