Lexus LF-30: Lexusova električna prihodnost

Zadnjič posodobljeno: :

Lexus se pripravlja, da nam v prihodnjem letu razkrije svoj prvi električen avtomobil. Zato so svoje ideje in vizijo združili v konceptu LF-30.

Na avtomobilističnem salonu v Tokiu je Lexus predstavil vizijo za svoj prvi električen avomobil v obliki koncepta LF-30. Na prvi pogled se morda ne zdi pretirano velik, vendar LF-30 tehta zajetnih 2.300 kilogramov. Vsa ta teža zahvaljujoč štirim elektro motorjem in 536 konjskim močem ne vpliva na hitrost. LF-30 se namreč od 0 do 100 odpelje v zgolj 3,8 sekunde. Poganja ga velika 110 kWh baterija, nameščena v tleh za izboljšanje težišča in posledično vodljivosti.

Lexus LF-30
Lexus LF-30

Avto je opremljen z vsemi avtonomnimi funkcijami, ki bi jih lahko pričakovali v tovrstnem konceptu. Umetna inteligenca voznika prepozna s pomočjo glasovnega prepoznavanja in po njegovih željah prilagodi elemente notranjosti, kot sta temperatura in zvok. Morda najbolj futuristični “gadget” pa je Lexus Airporter. Lexus pravi, da je to “podporno vozilo” oziroma neke vrste dron, ki lahko stvari, kot so prtljaga z domačega praga, pripelje naravnost do avtomobila.

Galerija: Lexus LF-30

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolj zanesljivi novi avtomobili leta 2020