Mazda MX-30: tudi Mazda je popolnoma naelektrena

Tudi pri Mazdi so naposled le predstavili različico svojega popolnoma električnega avtomobila. Morda Mazda MX-30 z enkratnim polnjenjem še ne dosega takšnih razdalj kot konkurenti, a bo kljub temu za marsikoga prava izbira.

Mazda je predstavila svoj prvi serijski električni avtomobil. Električna Mazda MX-30 se lahko pohvali s “freestyle” zadnjimi vrati , ki smo jo srečali že pri modelu RX-8, njihova prednost pa naj bi bila lažje nalaganje različnih predmetov za prednje sedeže. V notranjosti nas čakajo ekološki materiali in tako je večina pravega usnja nadomeščena z veganskimi različicami.

Mazda MX-30
Mazda MX-30

Elektromotor ima 143 konjskih moči, baterija s kapaciteto 35,5 kWh pa ima dovolj energije za malenkost več kot 200 kilometrov dolgo pot. Za obloge vrat so uporabili vlakna iz reciklirane plastike, za ‘oblazinjenje’ predalov v osrednji konzoli pa pluto. Najnovejša Mazda MX-30 s tehnologijo e-Skyactiv je že na voljo za prednaročilo.

In morda ste opazili v videoposnetku, da se nova Mazda MX-30, vozi po ljubljanskih ulicah. Sicer zgolj virtualno, a vendarle je moč prepoznati ulice Ljubljane.

Galerija: Mazda MX-30

Dodatne Informacije

Več informacij:
mazda.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noro! Poimo je napihljiv električni skuter, ki ga pospraviš v nahrbtnik