fbpx

Lincoln Model L100: futurizem po ameriško

Lincoln Model L100; Foto: media.lincoln.com

Lincoln Model L100 je dolg, nizek in izredno aerodinamičen futurističen koncept, ki se naslanja na Lincolnovo bogato avtomobilsko preteklost in prikazuje načrte znamke v prihodnosti.

Lincolnov avtomobil Model 1922 L naj bi bil inspiracija za futuristični koncept Lincoln Model L100, a kaj dosti več skupnega kot dve vrsti sedežev in dolge medosne razdalje pravzaprav nimata. Model L100 je električni koncept, ki se ponaša z organskimi aerodinamičnimi linijami.

Lincoln Model L100; Foto: media.lincoln.com

Koncept se odpre na graciozen način, v obratni smeri, kot smo navajeni v današnjih avtomobilih. Vrata se v tem primeru raztezajo čez celotno dolžino koncepta, odpre pa se tudi streha, kar omogoča potnikom še lažje vstopanje in izstopanje. V notranjost je moč opaziti odsotnost ʺkontrolnihʺ elementov, saj gre za popolnoma avtonomen koncept. Notranjost je udobna in ima na voljo štiri sedeže. Le ti so vsi obrnjeni v smeri vožnje, prednja sedeža pa ponujata rotiranje za 180˚. Osrednja konzola v sredini avtomobila predstavlja zaslon za upravljanje, na njem pa najdemo celo digitalno šahovnico. Tla avtomobila so prav tako digitalna, v notranjosti pa najdemo še kopico svetlobnih teles, ki pričarajo potnikom prijetno vzdušje.

Lincoln Model L100; Foto: media.lincoln.com

Konceptni Lincoln Model L100 je zgolj študija prihodnosti in zato kot tak ne ponuja nikakršnih številk o moč, velikosti baterije ali dosegu. Gre bolj kot ne za oblikovno študijo, nikoli pa ne moremo vedeti, ali se bo katera izmed idej, tudi dejansko pojavila na kakšnem serijskem modelu Lincoln.

Dodatne Informacije

lincoln.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!