Ljubezen pozna 11 različnih poljubov – katerega boste izbrali?

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ohhh, poljubi. Najlepši in najbolj pomirjujoči načini izkazovanja ljubezni, pa naj gre za platonsko ali romantično. Pripravili smo vam 11 različnih vrst poljubov, ki jih lahko delite s svojimi najbližjimi.

1. Poljub na čelo

To je poljub, ki pošilja zaupanje in brezpogojno ljubezen. Ponavadi ga podarimo svojim otrokom in jim s tem damo pogum za nove izzive, je pa tudi način, da si s partnerjem izkažemo bližino in intimnost.

Poljub na čelo nežno izkazuje bližino in povezanost Foto: Dziana Hasanbekava / Pexels

2. Poljub roke

Poljub hrbtišča dlani po navadi vidimo v filmih, predstavlja pa enega najbolj formalnih načinov poljubljanja. Njegov tradicionalni namen je izkazovati spodobnost in spoštovanje, zato se pogosto pojavi med tistimi, ki se srečajo prvič. No, seveda pa ga lahko namenite tudi svojemu partnerju in mu s tem izkažete nežnost.

3. Oddaljeni poljub

Pri tem poljubu pravzaprav poljubimo svoje prste, nato pa ga z gesto pošljemo proti tistemu, ki smo mu poljub namenili. Lahko je znak slovesa, ko je oseba že v odhajanju in izven našega dosega, ali pa način izkazovanja ljubezni, ko se sprehodimo mimo nekoga in se nimamo časa ustaviti.

4. Poljub prek zraka

Tudi ta poljub spada me tiste bolj formalne. Predstavlja družbeno gesto, pri kateri svoje ustnice stisnemo in jih približamo licu druge osebe, brez da bi se je dotaknili. Na tak način ponavadi poljubimo ljudi, ki jih vidimo prvič,znance in prijatelje, ko se z njimi pozdravljamo ali pa se od njih poslavljamo.

5. Poljub na lica

Ko se z nekom pozdravimo, si lahko izmenjamo tudi “pravi” poljub na lica. To bomo najpogosteje storili, ko gre za bližnje osebe ali družinske člane, nekateri pa tako pozdravijo tudi popolne neznance – vse je odvisno od kulture in kako sproščeni smo glede dotikov. Ta poljub pride v poštev tudi po koncu romantičnega zmenka – takrat pošilja sporočilo, ki pravi: “Na zmenku sem se imela lepo, vendar pa bi želela, da najino spoznavanje poteka počasi.”

Boste izbrali poljub na lica ali ustnice? Foto: NeONBRAND / Unsplash

5. Eskimski poljub

Mit o inuitski kulturi trdi, da se tam poljubljajo tako, da si med seboj drgnejo nosove – koliko resnice je v tem bi se dalo razpravljati. Vendar pa je eskimski poljub način marsikaterega para, da si ljubezen izkaže na prav poseben način.

6. Poljub ene ustnice

To je zapeljiva poteza, pri kateri vi nežno poljubite zgornjo ustnico vašega partnerja, medtem ko on poljubi vašo spodnjo (ali obratno). Je igriv način, s katerim partnerju pokažete, da si želite, da se iz poljubov razvije nekaj več.

7. Nežen poljub na ustnice

Tak poljub si s partnerjem izmenjate, ko mu želite pokazati nežnost in zaupanje, ali pa ko se nahajate v javnosti. Lahko je tudi vajin način pozdravljanja ali slovesa.

8. Francoski poljub

Pa smo pri glavnem, najbolj filmskem poljubu Foto: Ron Lach / Pexels

Pa smo pri tistem glavnem, najbolj filmskem poljubu. Francoski poljub velja za tistega, ki partnerja najbolj poveže, v njem pa največkrat uživate v trenutkih, ko ste povsem sami ali pa na mestih, kjer to velja za primerno.

9. Poljubi, pomešani z ugrizi

Poljubljanje, ki ima zraven še igrive ugrize ustnic, lic in vratu, je lahko neustavljivo. Kako močni bodo vaši ugrizi, je seveda odvisno od vajinih preferenc, o katerih je najbolje, da se pogovorite še preden se poljubljanje prične. To tudi ni vrsta poljuba, ki se je lotite, ko se poljubljate prvič.

10. Poljub na vrat

Ta poljub vlada romantičnim romanom in zato obstaja dober razlog- večina jih namreč obožuje. Vrat se namreč uvršča med vaše erogene cone, polne občutljivih živcev. Zato so tovrstni poljubi popoln način, ko gre za predigro.

11. Poljubi po vsem telesu

Seveda pa ne smete ostati samo pri vratu- veliko je še delov telesa, ki si zaslužijo vašo pozornost, pa naj gre za trebuh, roke, hrbet… Vse je odvisno od vajinih preferenc, pa tudi vajine žgečkljivosti. Tak način izkazovanja strasti se namreč zelo hitro konča s poplavo smeha.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!