Ljudje, ki imajo pogosteje spolne odnose, so inteligentnejši, pravi znanost

Foto: IG couple
Zadnjič posodobljeno: :

Če ste kdaj potrebovali razlog za intimnost, ga sedaj imate!

Se vam to sliši predobro, da bi bilo res? Običajno se namreč zgodi, da situacije, ki se slišijo preveč dobro, da bi bile resnične, običajno niso. Ampak tokrat, ne glede na to, kako nenavadno se sliši, so ljudje, ki imajo pogosteje spolne odnose, res inteligentnejši!

No, vsaj, če gre verjeti znanstvenikom iz Marylanda in Južne Koreje.

Skupina znanstvenikov je namreč izvedla poskuse na podganah, da bi dokazala, da spolne aktivnosti izboljšujejo mentalne sposobnosti in spodbujajo proizvodnjo nevronov v hipokampusu (predelu možganov, ki je odgovoren za dolgoročni spomin). Ugotovili so, da so podgane kazale znake boljše kognitivne in hipokampalne funkcije v situacijah, ko jim je bila dovoljena spolna aktivnost. Preprosto povedano – več spolnosti, več možganskih celic.

To seveda ne pomeni, da stvari delujejo po enakem principu, ko je situacija obratna. Inteligenca ne prinese več spolnih odnosov ali vsaj ne z gotovostjo. Študija, opravljena na univerzi v Pensilvaniji, je dejansko pokazala, da visoka raven delovnega spomina mladostnikov zmanjšuje verjetnost, da se bodo zgodaj podali v intimne odnose.

Kaj še čakate? Akcija!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!