Ljudje te bodo oboževali: psihološki triki, s pomočjo katerih jim boš TAKOJ všeč

Kako ljudi pripraviti do tega, da si jim TAKOj všeč? Zate imamo 7 psiholoških trikov, ki ti pri tem lahko pomagajo.

Zaupanje je zelo zapletena stvar. Naši možgani naj bi sicer v manj kot eni sekundi določili, ali lahko nekomu verjamejo ali ne, ampak če bi to zares držalo, na tem svetu ne bi bilo ločitev, zlomljenih prijateljstev in varanja. Zato smo ljudje pri zaupanju pogosto previdni in ne zaupamo takoj vsem, ki jih spoznamo. Kljub temu pa obstaja nekaj trikov, s pomočjo katerih lahko pri posameznikih že ob prvem stiku dobimo nekaj pozitivnih točk.

1. Pokažite, da so vam všeč.

Pokažite, da so vam všeč.
Pokažite, da so vam všeč.

Če smo nekomu všeč in nam to tudi pokaže, je veliko večja možnost, da bo ta oseba zato tudi nam bolj všeč. Osebi, ki nam je všeč, namreč pristopimo z določeno mero topline, ki jo druga oseba občuti, zato smo ji posledično tudi mi bolj všeč. Zatorej ob prvih stikih vedno uporabite pozitiven in topel pristop.

2. Vse karte na mizo

Pokažite svoj pravi jaz.
Pokažite svoj pravi jaz.

Čeprav mogoče zveni čudno, s tem ko pokažete svoj pravi jaz že od začetka, pri drugi osebi pridobite pozitivne točke, saj vas vidi kot pristno osebo, ki se ne pretvarja. Seveda ni primerno, da poveste vse svoje najglobje skrivnosti že ob prvem srečanju, ne smete pa se pretvarjati, da vam je nekaj všeč, če vam ni, in da ste nekdo, ki niste.

3. Oponašajte njihovo mimiko.

Oponašajte njihovo mimiko.
Oponašajte njihovo mimiko.

Ne, to ne pomeni, da ponovite vsako grimaso, ki jo naredi vaš sogovorec, lahko pa se na določeno situacijo odzovete s podobno mimiko kot on. To pa velja samo za pozitivne vzorce, za njimi zato ne ponavljajte negativnih kot so obračanje stran ali nezmožnost vzpostavitve očesnega stika.

4. Zaupajte skrivnost.

Zaupajte skrivnost.
Zaupajte skrivnost.

Ko ljudje z drugimi delimo nekaj, kar nam veliko pomeni, to počnemo z določenim žarom v očeh in z določeno navdušenostjo. Ko torej z nekom delimo neko skrivnost, sogovorcu dajemo občutek, da mu zaupamo z nečem kar nam veliko pomeni, kar nas zbliža.

5. Pazite na hitrost govora.

Pazite na hitrost govora.
Pazite na hitrost govora.

Ravno prava hitrost govora – ne prehitro, da nas sogovorec lahko razume, in ne prepočasi, da ta ne izgubi pozornosti in zanimanja, ima pozitiven učinek. Seveda pa je potrebno hitrost prilagoditi situaciji. Če govorimo o nečem, kar nas navdušuje ali pa o nečem nujnem, je naša hitrost večja, če pa govorimo o čustvenih zadevah ali o nečem resnem, to storimo počasneje in v govor dodamo emocije.

6. Dotikanje

Dotikanje
Dotikanje

Naključni dotiki sogovorca naj bi gradili zaupanje in bližino. Nežen prijem za ramo ali roko, ko je priložnost prava, lahko poveča možnosti, da se s sogovorcem zbližate. Seveda pa je zopet potrebno oceniti situacijo in primernost takšnih dejanj, da ne pride do občutka siljenja v osebni prostor sogovornika.

7. Vse se vrti okoli njih.

Vse se vrti okoli njih.
Vse se vrti okoli njih.

Ljudje smo pogosto egoistična bitja in nam prija, ko se stvari vrtijo okoli nas in imamo veliko pozornosti. Zato se osredotočite na potrebe druge osebe in pokažite, da vam je mar za to, kar vam povedo. Če vam torej govorijo o nečem, jih dobro poslušajte in pokažite zanimanje tako, da postavljate podvprašanja. Seveda pa vključite tudi svoje interese, da lahko spoznajo tudi vas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 najbolj kompatibilnih horoskopskih znamenj