Love – prvi pametni gramofon na svetu je romantika na modern način

Gramofon Love

Obrišite prah s svojih vinilnih plošč, kajti gramofoni se vračajo na sceno. V zadnjem obdobju moderne različice gramofonov rastejo kot gobe po dežju. Svoje smo pristavili tudi Slovenci z lebdečim gramofonom MAG-LEV Audio, navdušil pa nas je tudi RokBlok, naprava, ki omogoča poslušanje gramofonskih plošč brez gramofona. Tudi Love je drugačen gramofon od takšnih, kot jih poznamo. Zanj pravijo, da je prvi pametni gramofon, ki prinaša ''udobje'' CD-jev.

Po prvem lebdečem gramofonu MAG-LEV Audio in napravi RokBlok, ki kroži po vinilki, smo dobili še prvi pametni gramofon. Love upravljamo prek pametnega telefona, podobno kot pri RokBloku pa se tudi v tem primeru gramofonska plošča ne vrti. Tvorita ga podstavek in roka z gramofonsko iglo, ki kroži nad vinilko. Plošča tako ves čas negibno počiva na podstavku. S telefonom se poveže brezžično (Bluetooth/Wi-Fi).

Podstavek s plošče pred začetkom predvajanja prebere podatke in razbere velikost, zato je mogoče z vinilko upravljati elegantno kot z zgoščenko. Prek telefona lahko pritisnete na pavzo, preskočite skladbo, skladbe ponavljate in upravljate glasnost, na zaslonu pa se pojavi naslovnica albuma.

Moderna interpretacija gramofona.
Moderna interpretacija gramofona

Skladbo lahko na začetku izberete tudi prek predvajalnika. Glasbo še vedno bere gramofonska igla, predvaja pa jo zvočnik Bluetooth ali brezžične slušalke. Če brezžičnega zvočnika nimate, je gramofonu priložen 3,5-milimetrski adapter Bluetooth.

PREBERITE ŠE: Louis – prenosni zvočnik za telefon, ki posnema zvok vinilke

Gramofon Love polnimo prek USB-kabla, zasnovati pa ga je pomagal priznani oblikovalec Yves Béhar. V paketu dobimo dva podstavka.

Galerija – pametni gramofon Love:

Dodatne Informacije

Več informacij:
comingsoon-tech.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Trend: ročni parni likalnik in zakaj ga morate imeti tudi vi