fbpx

Madame Web: nov film in svetu marvelovih superjunakinj

Madame Web

Foto: Sony Pictures / Marvel

Marvelov svet se širi s prihajajočim filmom "Madame Web", ki v kina prihaja 14. februarja 2024. V glavnih vlogah Dakota Johnson in Sydney Sweeney, film obljublja svežo pustolovščino v znani vesolju pajkovih junakov.

Marvelova kinematografska saga se nadaljuje z novim filmom “Madame Web”, ki prihaja v kinodvorane 14. februarja 2024. Film, produciran s strani Columbia Pictures in Di Bonaventura Pictures v sodelovanju z Marvel Entertainment, je četrti film v Sonyjevem Spider-Man vesolju (SSU)​​.

Razvoj filma se je začel že septembra 2019, ko so Burk Sharpless in Matt Sazama začeli pisati scenarij. Režijo je prevzela S.J. Clarkson, ki je filmu dodala ženski pridih, saj je “Madame Web” Sonyjev prvi Marvelov film z žensko v glavni vlogi​​​​.

Zgodba se vrti okoli Cassandra “Cassie” Webb, ki jo igra Dakota Johnson, paramedika iz Manhattna z jasnovidnimi sposobnostmi. Film spremlja njeno soočenje s preteklostjo in odnos z mladimi ženskami, ki imajo mogočno prihodnost. Sydney Sweeney igra eno od različic Spider-Woman, Julijo Carpenter​​​​.

Zanimivo pri “Madame Web” je, da gre za izvirno zgodbo, ki ni tipična za superherojski žanr. Gre za napet triler, kjer glavna junakinja ne le da razkriva skrivnosti svoje preteklosti, ampak tudi naveže stike s tremi mladimi ženskami, ki jim je usojena mogočna prihodnost​​.

V filmu igrajo tudi Emma Roberts, Adam Scott, Zosia Mamet, Mike Epps, Isabela Merced, Celeste O’Connor in Tahar Rahim, kar nakazuje na bogato igralsko zasedbo. Film ima tudi pomemben kreativni odtis, saj so k scenariju prispevali Matt Sazama, Burk Sharpless in Claire Parker, zgodbo pa je napisal Kerem Sanga​​.

Snemanje filma je potekalo od sredine julija 2022 do konca leta, pri čemer so lokacije vključevale Boston in New York City. Zanimivo je, da je film uporabljal delovni naslov “Claire” med snemanjem​​.

V svetu Marvelovih filmov, kjer so moški junaki pogosto v ospredju, “Madame Web” predstavlja svež veter. Ne le, da je v središču ženska junakinja, ampak film tudi raziskuje globlje teme, kot so soočenje s preteklostjo in oblikovanje prihodnosti. Vsekakor gre za film, ki bo v Marvelovem vesolju pustil poseben pečat in morda celo zarisal novo smer za prihodnje filme.

Zaključek? “Madame Web” obljublja biti več kot le še en superherojski film. Gre za zgodbo, ki bo združila akcijo, globlje karakterne razvoje in nenazadnje, novo dimenzijo v Marvelovem kinematografskem vesolju. Ne zamudite premiere 14. februarja 2024 – datum, ki ga bodo Marvelovi oboževalci zagotovo zapisali v koledarje!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.