fbpx

Balenciaga brisačno krilo: modni presežek ali absurd za 925 dolarjev?

Balenciaga brisačno krilo

Balenciaga brisačno krilo
Foto: Balenciaga

Ste zamudili jutranji tuš? Nič hudega! Balenciaga predstavlja novo rešitev v svoji kolekciji Pomlad 2024: Balenciaga brisačno krilo. Ta kos, ki je sprožil široko debato v modnem svetu, združuje funkcionalnost in luksuz v enem. Pridružite se nam v raziskovanju tega nenavadnega modnega kosa.

Balenciaga, znana po svojih edinstvenih in pogosto kontroverznih oblikovalskih odločitvah, je zopet v središču pozornosti. Njihovo najnovejše delo? Balenciaga brisačno krilo, ki je del njihove pomladne kolekcije za leto 2024. S ceno 925 dolarjev ta kos oblačila nedvomno spada v kategorijo luksuznih modnih dodatkov. A je to res samo kril ali drzni poskus modnega giganta?

Foto: Balenciaga
Pozor pa ni usmerjen samo v ceno, temveč tudi v samo idejo. Balenciaga brisačno krilo, izdelan iz frotirnega bombaža, je namenjen nošenju na sredini pasu in je trenutno na voljo samo v bež barvi, kmalu pa naj bi bili na voljo tudi v sivi, mornarsko modri in črni​​.

Zasnova krila je inovativna in praktična, saj ima dva notranja gumba in nastavljiv pas, kar zagotavlja, da vam krilo ne bo zdrsnilo, ko boste tekli za vlakom​​. Poleg tega je zanimivo, da je ta modni kos uniseks, kar pomeni, da ga lahko nosijo vsi, ne glede na spol​​.


Balenciaga, pod vodstvom kreativnega direktorja Demne Gvasalie, je znana po svojih nenavadnih in pogosto razkošnih dizajnih. Gvasalia, ki je v preteklosti že sprožil polemike, kot je bila kontroverzna praznična reklama iz leta 2022, se zdi, da ostaja zvest svojim koreninam v modi, ki združujejo kakovostno oblačenje in drzne marketinške poteze​​.

Foto: Balenciaga
Debata o Balenciaginem brisačnem krilu se širi tudi po družbenih omrežjih. Nekateri menijo, da gre za absurdno marketinško potezo, medtem ko drugi cenijo drznost in inovativnost blagovne znamke. Kritiki pravijo, da Balenciaga z visokimi cenami testira meje svojih kupcev, medtem ko podporniki znamke opozarjajo na specifično ciljno publiko, ki cenijo unikatnost in ekskluzivnost​​.

Zanimivo pa je, da je ideja Balenciaga brisačno krilo navdihnila tudi druge, vključno s podjetjem Ikea, ki je izkoristilo trenutno prepoznavnost visoke mode Balenciaga in predstavilo svojo različico brisačnega krila za 10 dolarjev​​. Ta pristop poudarja, kako lahko visoka moda vpliva na širši trg in kako se lahko modni trendi hitro širijo in prilagodijo v različnih cenovnih razredih.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.