fbpx

RoboTruck: Tesla Cybertruck “klon” je v bistvu zelo zanimiv

RoboTruck
Foto: Aitekx

Ste mislili, da je Tesla Cybertruck vrhunec avtomobilske inovativnosti? Pripravite se na RoboTruck, futuristični električni tovornjak, ki prinaša svež veter v svet električnih vozil. Predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ta novinec ponuja več kot le očarljiv dizajn - predstavlja obljubo revolucionarne mobilnosti. In trendovskega dizajna.

Ko gre za električna vozila, so pričakovanja vedno visoka. Aitekx, manj znani proizvajalec, je s svojim RoboTruck postavil novo merilo. Navdihnjen z obliko Tesla Cybertrucka, RoboTruck prinaša podobno kotne in futuristične linije, vendar z manj ostrimi robovi. Z EPA dosegom 550 milj (približno 885 km) na eno polnjenje, pospeškom od 0 do 60 mph (0 do 96.5 km/h) v samo 3,5 sekunde in najvišjo hitrostjo 125 mph (201 km/h), je RoboTruck več kot le estetski triumf. Njegove dimenzije – dolžina med 188 in 198 inči (478 – 503 cm), širina 76.6 inča (194 cm) in šestnožna postelja, ki jo lahko podaljšate – kažejo na njegovo vsestranskost in moč.

Foto: Aitekx

Aitekx se ponaša z izjemno prilagodljivostjo RoboTrucka. Kupci lahko izbirajo med različnimi baterijskimi konfiguracijami, športnimi in terenskimi paketi, potniškimi ali tovornimi nastavitvami, notranjimi in zunanjimi funkcijami ter možnostmi umetne inteligence. Lahko celo dodajo vozilu krila! Šalo na stran. Kljub temu, da podatki o kapaciteti baterije v kWh niso razkriti, RoboTruck obljublja, da bo močan in zanesljiv spremljevalec na cesti.

Foto: Aitekx

Strategija podjetja Aitekx se osredotoča na vozila po naročilu z dolgoročnim ciljem ponuditi RoboTruck po konkurenčni ceni, približno 40.000 ameriških dolarjev. Trenutno sprejemajo povsem povratne rezervacije po 100 dolarjev za vsako in zagotavljajo konfigurator, s katerim si lahko kupci prilagodijo vozilo po svojih željah.

Foto: Aitekx

Lansiranje RoboTrucka je načrtovano za leto 2025, kar je precej pozneje od predvidenega datuma izdaje Tesla Cybertrucka, ki naj bi na cesto zapeljal 30. novembra. Ta zamik bi lahko vplival na tržno prisotnost in konkurenčnost RoboTrucka v primerjavi s Cybertruckom.


RoboTruck, s svojo inovativnostjo in prilagodljivostjo, obljublja, da bo postal pomemben igralec na trgu električnih tovornjakov. Čeprav se njegova tržna uveljavitev zamuja, njegove impresivne specifikacije in edinstven dizajn nakazujejo, da bo to vozilo, ki ga bo vredno čakati. Cena, ki je konkurenčna in možnost prilagajanja, pa le še povečata njegov tržni potencial. Čakamo lahko le

Dodatne Informacije

aitekx.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.