fbpx

Malce drugačni recepti za nesramno dober piknik

Če smo naveličani sicer vedno okusnih čevapčičev, preizkusimo nekaj odličnih receptov, ki bodo žar piknik preobrazili v pravcato gurmansko pustolovščino. Predstavljamo vam nekaj drugačnih receptov za nesramno dober piknik.

Barvita nabodala z mečarico in zelenjavo

Nabodala z mečarico in zelenjavo. Foto: Cooking Classy
Nabodala z mečarico in zelenjavo. Foto: Cooking Classy

Sestavine:
• poper,
• sol,
• nekaj žlic oljčnega olja,
• 2 bučki,
• 12 češnjevih paradižnikov,
• 1 rumena paprika,
• 1 zelena paprika in
• 4 fileji mečarice.

Priprava:
Fileje mečarice dobro operemo, osušimo in narežemo na 2 centimetra velike koščke. Operemo tudi zelenjavo in jo narežemo na manjše kose in kolobarje. Na lesena nabodala nato izmenično nanizamo pripravljene sestavine in jih začinimo s poprom ter soljo. Dobro segrete rešetke žara premažemo z oljem in nanje razporedimo pripravljena nabodala. Med peko jih večkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.

Omamne telečje zarebrnice na žaru

Telečje meso, ki ga začinimo z janeževimi semeni, bo na žaru izpadlo izjemno okusno. Foto: Cooking Classy
Telečje meso, ki ga začinimo z janeževimi semeni, bo na žaru izpadlo izjemno okusno. Foto: Cooking Classy

Sestavine:
• 4 kosi telečjih zarebrnic,
• 2 žlički janeževih semen,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.

Priprava:
Meso operemo in dobro osušimo. Zmleta janeževa semena, sol in poper premešamo, dodamo olje in z mešanico premažemo slastno marinado. Položimo jih na dobro segret žar in pečemo, dokler ne dobijo prijetno hrustljavega videza.

Piknik ražnjiči na grški način

Tudi piščančje meso lahko pečeno na žaru izpade izjemno sočno. Foto: Cooking Classy
Tudi piščančje meso lahko pečeno na žaru izpade izjemno sočno. Foto: Cooking Classy

Sestavine:
• 700 piščančjih prsi brez kosti in kože,
• 200g jogurta,
• origano,
• peteršilj,
• česen,
• sok polovice limone,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.

Priprava:
Vsa zelišča dobro sesekljamo, oprano in osušeno meso pa narežemo na 4 centimetre velike kose. V večji skledi zmešamo jogurt, limonin sok, zelišča, sol in poper ter v pripravljeno marinado stresemo tudi kose mesa. Mariniramo približno 1 uro, naoljimo žar in na dobro segrete rešetke položimo meso. Pečemo približno 12 minut, med pečenjem lahko meso večkrat premažemo z ostalo marinado.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.