fbpx

Maserati MC20 Cielo: superšportnik s še večjim občutkom svobode

Maserati MC20 Cielo; Foto: media.maserati.com

Od predstavitve navdušujočega kupeja Maserati MC20 je minilo že skoraj dve leti, najnovejša novica iz Italije pa je prišla ravno prav, malce pred novim vročinskim valom. Predstavil se je namreč Maserati MC20 Cielo, ki predstavlja kabrioletno različico že poznanega kupeja.

Maserati MC20 Cielo je najnovejša različica italijanskega superšportnega avtomobila. Tudi MC20 Cielo uporablja 3,0-litrski motor Nettuno V6, ki proizvede 620 konjskih moči in 730 njutonmetrov navora. Za prenos moči poskrbi samodejni 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, največja hitrost Ciela pa znaša 320 km/h. Kabriolet ima z ojačitvami povečano trdnost tako imenovanega monokoka, v primerjavi s kupejem, pa je težji za le 65 kilogramov. Dodatna trdnost monokoka je potrebna zaradi premične strehe, ki odpre in zapre v 12 sekundah. Večji del strehe predstavlja kromatsko steklo, ki se spremeni iz povsem prosojnega v ʺzamegljenoʺ, zgolj z nekaj elektrike in enostavnim pritiskom na gumb.

Maserati MC20 Cielo; Foto: media.maserati.com
Ob lansiranju različice Cielo bo na voljo zgolj 60 enot PrimaSerie Launch Edition. Ti omejeni kosi bodo imeli specifične karakteristike, od ekskluzivne barve zunanjosti, do posebnega usnja in alkantare v notranjosti. Posebna bodo še mat črna platišča v velikosti 20-palcev in drugače obarvani emblemi Maserati. Po želji so na voljo platišča, narejena iz ogljikovih vlaken, ki še za dodatnih 30 kilogramov zmanjšajo težo avtomobila.

Dodatne Informacije

maserati.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!