Matija Ferlin: Sad Sam Lucky

Zadnjič posodobljeno: :

Nova plesna predstava hrvaškega performerja in koreografa Matije Ferlina prihajajočo nedeljo nadaljuje konceptualno serijo Sad Sam, s katero je pričel leta 2011.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana (SMEEL)

Organizator

Emanat

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Ni podatka

Sad Sam Lucky je odgovor na izpovedno poezijo slovenskega pesnika Srečka Kosovela, ki je globoka in presunljiva v duhu notranjih napetosti, melanholičnih preroštev in revolucionarnih idej, prepletajoč z razmislekom o njegovi lastni podobi. Postavljajoč kot tretji ob bok solo performansov Sad Sam Now I am in Sad Sam Almost 6, izjemni Ferlin prinaša iskreno turbulenten in emocionalen poklon temu avantgardističnemu pesniku. V vsej lepoti giba, odetih v temačnost minimalistične scene, tako ponese v napeto plesno-gledališko ekstazo.

Po turneji v Belgiji, Franciji, Srbiji in na Norveškem ter prejetju nagrade za neverjetno ekspresivnost na mednarodnem festivalu Infant, sedaj prihaja tudi na slovenske odre.

foto: Nada Žgank
foto: Nada Žgank
foto: Nada Žgank
foto: Nada Žgank

foto: Danko Stjepanovič

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HOFER z Nasmeškotki za Botrstvo zbral rekordnih 21.039 evrov