fbpx

Mazda6

Evolucija zmogljivosti in elegance nove Mazde6 S stilsko preobrazbo, še večjo zmogljivostjo, prijaznostjo okolju in nižjo porabo goriva je nova Mazda6 odlična izbira za vse, ki iščejo izvrsten občutek v vožnji, zanesljivost in slogovno ...

Evolucija zmogljivosti in elegance nove Mazde6

S stilsko preobrazbo, še večjo zmogljivostjo, prijaznostjo okolju in nižjo porabo goriva je nova Mazda6 odlična izbira za vse, ki iščejo izvrsten občutek v vožnji, zanesljivost in slogovno dovršenost.

 

Prerojen zmagoviti slog

Videz karoserije nove Mazde6 je v harmoniji z izjemno zmogljivostjo. Drzen, dinamičen videz novega avtomobila nakazuje, da bo vožnja z vozilom še mnoga leta zabavna in zadovoljujoča. V notranjosti navdušuje visoka raven športnosti, prefinjenosti in opremljenosti. Celotna paleta modelov izžareva nepopisno veselje do vožnje: od elegantne limuzine, dogodivščin željne petvratne Mazde6 Sport do prostorne karavanske različice, v kateri bo uživala vsa družina. Navdušujejo zaobljen, gladek bočni profil in izraziti loki odbijačev. Široka drža nove Mazde6 zagotavlja doživetje resničnega užitka v vožnji. 

 

Navdušujoča tehnologija

Že na prvi pogled nova Mazda6 preseneča z jasnimi potezami dinamičnosti in elegance. Premišljena je do zadnje podrobnosti in izdelana v skladu z izjemno visokimi kakovostnimi standardi. Ima lažja platišča iz lahke litine in trdnejšo školjko iz jekla z visoko natezno trdnostjo. To pomeni nižjo porabo goriva in bolj odzivno vožnjo, h katerima pripomorejo napredne aerodinamične lastnosti avtomobila. Zasnova karoserije Mazde6 med vožnjo zagotavlja optimalno stabilnost in hkrati pripomore k nižji porabi goriva. Vzmetenje je za večjo učinkovitost absorbiranja navpičnih vibracijskih energij sedaj na občutek mehkejše, ne da bi bila pri tem ogrožena okretnost. Nova Mazda6 je sedaj na dolgih potovanjih še udobnejša in umirjeno tiha, z bistveno zmanjšanim tresenjem kabine na neravnih cestnih površinah. Izboljšane aerodinamične lastnosti zagotavljajo učinkovitejše preusmerjanje zraka okrog vozila, kar daje novi Mazdi6 izjemno stabilnost pri vožnji. Pri zmogljivosti Mazde6 pa gre za več kot le za hitrost pri vožnji: izboljšan zavorni sistem novi Mazdi6 namreč omogoča eno najkrajših zavornih poti v svojem razredu. Z električnim servoojačevalnikom podprt krmilni mehanizem vozniku nudi neposreden občutek pri krmiljenju vozila ter hkrati prispeva k manjši porabi goriva.

 

Zmogljivi in dinamični motorji

Za užitek v vožnji nova Mazda6 razpolaga s štirimi zmogljivimi, prožnimi in odzivnimi motorji. Izbirate lahko med tremi bencinskimi motorji z delovno prostornino 1.8 (88 kW/120 KM), 2.0 (114 kW/155 KM) in 2.5 (125 kW/170 KM) litrov. Prav tako navdušuje 2.2-litrski turbodizelski motor z vbrizgavanjem preko skupnega voda z močmi 95, 120 in 132 kW oziroma 129, 163 in 180 konjskimi močmi. Odlikujejo ga najsodobnejše tehnološke pridobitve vključno z okolju prijaznim filtrom za trdne delce. K zmogljivosti prispevata tudi sodobno aerodinamično oblikovanje in nizka vrednost zračnega upora.

 

Sproščena, udobna in polna navdiha

Notranjost nove Mazde6 je posebna mešanica športnosti in edinstvenega sloga. Elegantna zapeljivka z veliko prostora za pet potnikov z udobnimi sedeži poskrbi, da se boste tudi po dolgi vožnji počutili sveže in prijetno. Od trenutka, ko se v vozilu udobno namestite, začutite posebnost in razburljivost nove Mazde6. Prefinjena osvetlitev armaturne plošče in barvni kontrasti v klavirsko črni nudijo še prestižnejši občutek. Kratka razdalja med volanom in prestavno ročico za hitrejše in lažje prestavljanje prispeva k večji povezanosti voznika z vozilom. Nova Mazda6 predstavlja visokotehnološki mobilni zabaviščni, navigacijski in komunikacijski center. Lahko vas popelje do želene destinacije, v njej poslušate glasbo v kakovosti koncertne dvorane s prestižnim zvočnim sistemom Bose®, med vožnjo se lahko pogovarjate s prijatelji po telefonu. Novo Mazdo6 odlikujejo tudi zelo nizke vrednosti hrupa za še več udobja v vožnji.

 

Varnost pisana z veliko

Nova Mazda6 zagotavlja ravnovesje med športno navdihnjenim krmiljenjem in brezkompromisno stopnjo varnosti. Elektronski sistem za nadzor stabilnosti, zračne blazine po vsej potniški kabini, signal za zaustavitev v sili, biksenonski žarometi z izboljšanim sistemom prilagodljivih prednjih žarometov, ki se zasučejo do 15 stopinj in osvetlijo območje na notranji strani ovinka, so le del seznama navdušujoče varnostne opreme. Sistem ABS v povezavi z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile zagotavlja optimalno zaviranje in pomaga ohranjati nadzor nad krmiljenjem. Sistem za preprečevanje spodrsavanja z uravnavanjem navora motorja zagotavlja, da se kolesa ne vrtijo pri neravnih površinah do hitrosti 30 km/h. Na voljo je tudi sistem za pomoč pri speljevanju v strmini, ki ob ustavitvi v strmini vozilo ohranja v negibnem položaju. Tako lahko znova speljete brez uporabe ročne zavore. Sistem za nadzor dogajanja za vozilom pa s pomočjo dveh radarskih senzorjev in sistemom za opozarjanje učinkovito odstrani mrtvi kot. Omeniti velja še funkcijo pametnih smernih utripalk, ki omogoča trikratni utrip smernih utripalk, če se le narahlo dotaknete ročice. Številne varnostne odlike nove Mazde6  popeljejo užitek v vožnji na novo raven. Tipično Zoom-Zoom!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.