fbpx

Mega jahte – vodna plovila prihodnosti

Če kaj, potem z luksuzom povezujemo razkošna plovila. In čeprav nas ima večina med nami nad njimi lastništvo le v sanjah, pa sanjati ni prepovedano, kajne. A mega jahte, ki jim navadni smrtniki v budnem stanju najbližje pridemo iz oči v oči v marinah, imajo svoje kupce, sicer ponudba ne bi tako cvetela. Poglejmo, kaj ponuja cvetober prihodnosti in kaj bo nekoč sprožalo morske valove in valove navdušenja.

Po futurističnih plovilih, ki jih bomo spoznali v nadaljevanju, se ne vpraša za ceno, ravno tako kot se ženske ne vpraša po letih. Pri njihovih kupcih namreč ne gre več za višino zneska. Gre za ”obvezo” pozicije na družbeni lestvici, saj je neke vrste ”sidro”, ki jih drži v pristanu z ostalimi aristokrati. In take stvari so cena tega. Tako kot prestižni avtomobili, vile, ipd. A pustimo to ob strani in se raje zasidrajmo v misli, da je del sanj odsev oz. analiza dnevnega početja. Zatorej si le natančno poglejte slike in veselo sanjanje, kapitani in kapitanke! Ni za kaj.

Jazz

Jazz
Jazz

Ta 90-metrska lepotica, ki sliši na ime Jazz, je delo najbolj priznanih imen arhitekturnega biroja Zaha Hadid, ki so črpala inspiracijo iz podvodnega ekosistema, toda odbiti zunanji skelet prej spominja na nekaj, kar je ušlo iz vesolja. A če je zunanjost precej nekonvencionalna, pa je interjer precej bolj podoben luksuzu kot ga poznamo.

Star

Star
Star

Baldahinasta ladja Star premore kar 27 tisoč kvadratnih metrov notranje površine, ki je razkosana na osem nadstopij in ki jih vežejo tri dvigala. Nič čudnega, da zlahka prenoči 36 gostov in gosti preko 200 dnevih obiskovalcev.

Project Utopia

Project Utopia
Project Utopia

Project Utopia je prej privatna križarka, kot pa jahta, ali še bolje, z enajstimi nadstropji, 99 metri in okroglo obliko, je še prej plavajoči otok, zato ne čudi, da ima 360-stopinjsko razgledno palubo. Po vseh teh podatkih se to, da ima ogromne bazene in casino, sliši samoumevno.

Adastra

Adastra
Adastra

Ta skoraj 43-metrska Adastra bi lahko po obliki našla tudi vlogo v kakšnem delu Vojne Zvezd, tako pa je ”le” gigantski vodni drsalec, ki pa za razliko od ostalih predstavljenih plovil že pluje v mednarodnih vodah, saj je bila na Kitajskem splavljena že leta 2013. Tako nekje že lahko srečate devet ljudi, ki na njej uživajo vse sadove luksuza, ki jih premorejo plovila najvišjega ranga.

Serije Cruiser

Trio Cruiser
Trio Cruiser

Čeprav je trojica Cruiser precej manjša kot ostali modeli, ki smo jih in jih še bomo predstavili, pa se velikost zdrobi v bagatelo, ko omenimo njihove glavne adute. Največja, Yacht Cruiser, je tako prirejena izrecno za zabave, medtem ko je najmanjša, Power Cruiser, rojena za hitrost. Vendar pa je tudi to povsem obroben podatek, ko enkrat spoznamo, da najmanjša razpre krila in lahko dobesedno leti nad vodo (podobno tudi srednje velika in še bolj noro kot Quadrofoil), medtem ko se največja spremeni v podmornico.

Xhibitionist

Xhibitionist
Xhibitionist

Kot že samo ime pove, luksuzni čoln Xhibitionist (Ekshibicionist), ni skromno bitje. Vendar pa tu ne gre za aroganco, ošabnost ali pretiran egotrip, gre za absolutni futurizem s tremi heliporti, Steinway klavirjem, sončnimi ploščadmi in ”galerijo motorja”, ki omogoča, da izza stekla opazujemo njene delovne ”organe” na delu.

Trilobis 65

Trilobis 65
Trilobis 65

Trilobis 65 pod površjem skriva vsaj toliko kot nad gladino. Čeprav je bil ta koncept predstavljen že leta 2001, pa še danes išče svoj prostor pod soncem. Gre za 4-nadstropno plovilo, ki je pol ladja, pol podmornica, z vsemi interjernimi priboljški luksuznih plovil. Na njej lahko opazujete romantične sončne zahode ali podvodni svet. Še bolje pa kar oboje.

The Streets of Monaco

The Streets Of Monaco
The Streets Of Monaco

Nimate časa ali denarja, da bi obiskali Monako in se naslajali nad luksuznimi ladjami? Nič hudega, kmalu se namreč lahko zgodi, da bo Monako prišel k vam. ”Če ne gre Mohamed h gori, pa gora pride k Mohamedu”, nekaj podobnega. Gre namreč za plavajočo repliko mesta z njegovimi največjimi atrakcijami. Bo nekoč po njej zapeljala tudi Formula 1?

PREBERITE ŠE: Nebesa na vodi – CRN J’ade, prva razkošna ladja s plavajočo garažo

Oculus

Oculus
Oculus

Oculus je bionična premium jahta, ki po obliki posnema kita, vendar se ne prehranjuje s planktonom, pač pa nafto. Na njem se lahko nastani 14 gostov, ponuja pa številne panoramske poglede. Je bolj pogreznjena v vodi kot večina tovrstnih plovil, kar omogoča lažjo dostopnost palube direktno iz vode, kar pride prav posebej tedaj, ko se po nakupih na obalo odpravite z vodnim skuterjem.

Glass

The Glass
The Glass

Steklena jahta Glass izgleda kot plavajoči kongresni center v Brdu pri Kranju, s prostranim stopniščem, kot je tisto pred sydneyevsko opero. Ker boste zanjo odšteli celo premoženje, je logično, da imate veliko besede pri tem, kaj bo imela. Tako njena nadstropja, ki so pravzaprav velike Lego kocke, ki se zlagajo ena na drugo, vsebinsko zapolnite po želji. Kakšen ”nadev”, ali športni, zabavni, jedilni, itd., je torej stvar okusa. Konec koncev je to najmanj, kar lahko za to ceno storijo za vas.

Pa sladke sanje!

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
www.supercompressor.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!