fbpx

Mercedes-Benz GLC (2023): večji in elektrificiran

Mercedes-Benz GLC; Foto: media.mercedes-benz.com

Mercedes-Benz GLC je debitiral pred več kot desetletjem, takrat še pod imenom GLK. Najnovejša različica predstavlja velik preskok v tehnologiji, v smislu elektrificiranih pogonov, asistenčnih sistemov in infotelematike.

Popolnoma novi Mercedes-Benz GLC je namerno zasnovan za uporabo s hibridnimi pogoni in postavlja nove standarde na področju učinkovitosti. Na voljo bodo 4-valjni dizelski in bencinski motorji, ki bodo kombinirani z elektromotorjem. Štirje motorji bodo blagi hibridi, trije pa bodo na voljo kot priključni hibridi. Najmočnejši bo imel 280 kW (380 KM) moči in 750 njutonmetrov navora. Priključni hibridi bodo lahko s polno baterijo prevozili več kot 100 kilometrov dolgo pot.

Mercedes-Benz GLC; Foto: media.mercedes-benz.com

Proporci Mercedes-Benz GLC so na splošno večji. Dolžina se je povečala za 60 milimetrov, kar prinaša več prostora v notranjost športnega SUV-ja. Nekoliko se je povečal tudi prtljažni prostor in sicer na 600 litrov. Spremembe in pozorno oblikovanje podvozja, platišč in usmernikov zraka so doprinesle k manjšemu količniku zračnega upora, zaradi česar je SUV tišji, udobnejši in učinkovitejši.

Mercedes-Benz GLC; Foto: media.mercedes-benz.com

Notranjost novega GLC jemlje svoj navdih po notranjosti prestižnega razreda S. Infotelematski sistem MBUX druge generacije sestavljata 12.3-palčni voznikov zaslon in ʺpripojeniʺ 11,9-palčni osrednji zaslon. Osrednja konzola in vrata so deležni nove oblike, GLC pa bo imel že v osnovni različici bogato opremo, kot sta brezžično polnjenje za mobilne naprave in ogrevane prednje sedeže. Spremenjeni so bili paketi dodatne opreme in sicer na osnovi navad kupcev. Velik poudarek je bil storjen tudi na področju varnosti, kjer bo kupcem na voljo širok izbor posodobljenih aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov.

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!